11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Tavernes posa en marxa mesures addicionals per fer front a la COVID-19

 

• La Generalitat Valenciana ha decretat aquest matí noves mesures addicionals que entraran en vigor aquesta matinada

• L’Ajuntament ha decidit tancar els parcs infantils del municipi davant la impossibilitat de controlar l’aforament

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha decretat aquest matí noves mesures addicionals que entraran en vigor a partir de les 00.00 hores del dissabte 7 de novembre.

Així mateix, l’Ajuntament de Tavernes ha decidit tancar els parcs infantils del municipi davant la impossibilitat de controlar l’aforament màxim del 50% que dicta la resolució, i per tal de controlar la transmissió de la COVID-19, tot i que s’estaven desinfectant rutinàriament.

La Biblioteca Municipal i la Casa de la Cultura tindran un aforament màxim del 50%, i les activitats i competicions esportives es desenvoluparan a porta tancada, és a dir, sense públic.

Entre les principals mesures adoptades al territori valencià destaquen la reducció de l’aforament en les vetles, soterraments i celebracions no religioses a un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 en espais tancats.

També es redueix l’aforament al 50% dels establiments i locals comercials, l’hostaleria i restauració, tant a l’interior dels locals com el consum a les terrasses.

Pel que fa a l’activitat física i l’esport no federat, les mesures addicionals implantades per la Generalitat Valenciana contemplen que es pot practicar esport per parelles sense contacte físic, també activitats en grup de fins a 30 persones a l’aire lliure, i un màxim de 20 persones en espais tancats, sense contacte físic mantenint la distància de seguretat i sense superar 1/3 de l’aforament. No obstant, no es permet l’ús de vestidors ni de les dutxes.

Queda també prohibit fumar en la via pública, terrasses o espais a l’aire lliure si no es pot guardar la distància de seguretat de 2 metres.

Aquestes noves mesures entren en vigor aquesta matinada i s’allargaran fins al 7 de desembre. Cal recordar que continuen vigents les restriccions nocturnes de 12 de la nit a 6 del matí, i el tancament perimetral del territori valencià durant set dies més.

Per a frenar l’avanç de la pandèmia, continua sent imprescindible la responsabilitat individual de la població.

Articles relacionats