21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

Tavernes organitza accions de conscienciació al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Les activitats comencen el 15 de novembre, amb la xarrada ‘Porque las palabras no se las lleva el viento’ a càrrec de la filòloga Teresa Meana en la Casa de la Cultura

La Regidoria d’Igualtat i Dona ha preparat diverses activitats de conscienciació i prevenció amb l’objectiu de reivindicar la igualtat real per a dones i xiquetes en la societat

Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria d’Igualtat i Dona, ha organitzat una extensa i diversa programació d’activitats de prevenció i sensibilització per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

El actes començaren ahir 15 de novembre, a les 19 hores en la Casa de la Cultura, amb la continuïtat del cicle de conferències feministes ‘Les Vesprades del Braç. Un fil violeta’ a càrrec de la filòloga especialista en llenguatge sexista, Teresa Meana. La xarrada versarà al voltant del llenguatge sexista i la violència de les paraules utilitzades en l’actualitat i a través del seu llibre ‘Porque las palabras no se las lleva el viento’. Podreu veure la xarrada en streaming en el canal de Youtube de l’Ajuntament: http://ow.ly/UB6450LErgJ.

Ja la pròxima setmana, el dilluns 21 a les 19 hores, tindrà lloc l’obertura de l’exposició de fotografies ‘Filles i fills de la Violència de Gènere’ de l’Associació ALANNA, que es podrà visitar en el vestíbul de la Casa de la Cultura del 21 al 28 de novembre. Per al dimarts 22, les activitats es traslladen al Braç Treballador, on hi haurà una jornada de portes obertes a partir de les 17.30 hores per a poder veure els murals elaborats per l’artista Toni Espinar i que representen a dones empoderades i grans lluitadores per la igualtat durant la història més recent. A més, es farà pública una nova figura referent del moviment feminista pintada també pel muralista valencià.

El dimecres 23, a les 18 hores en el vestíbul de la Casa de la Cultura, tindrà lloc una taula redona al voltant de les violències de gènere, que comptarà amb la presència de diferents ponents especialistes en la temàtica. Raquel Padilla, psicòloga de l’oficina d’atenció a les víctimes, explicarà el procés de suport i protecció a les víctimes. El jutge especialitzat en violència de gènere, José Luis Mendoza, i el lletrat de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes, Marc Carrió exposaran la problemàtica des de la legislació actual, i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, parlarà al voltant de la inserció sociolaboral de les dones víctimes de violència de gènere en la societat actual.

Així mateix, també estarà present l’Associació Alanna amb l’educadora Laia Devis, qui tractarà esta problemàtica des del punt de vista dels fills i filles de les víctimes, que també pateixen amb esta violència. Per últim, la taula estarà integrada per l’agent VIOGEN de la Policia Local, Víctor Martí Melo, que farà una explicació del seguiment i l’atenció que reben les víctimes en situacions de violència de gènere.

El dijous 24 per la vesprada es celebrarà la I Marxa contra la Violència de Gènere, amb eixida a les 17 hores des de la plaça Major. Les samarretes commemoratives de la caminada es recolliran trenta minuts abans de l’inici de la marxa. Recordeu que cal inscriure’s prèviament cridant al telèfon 96 282 11 42 o al correu comunicacio@tavernes.org fins al diumenge 20.

Per a finalitzar, el divendres 25 a les 18 hores en la Casa de la Cultura, tindrem l’honor d’escoltar a una dona referent en la societat valenciana i molt implicada en aconseguir una societat igualitària. La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, serà enguany l’encarregada de llegir el manifest en commemoració del 25N.

Les activitats seguiran posteriorment a les 19 hores en la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes, on tota la ciutadania està convidada a escriure un missatge contra la violència de gènere i col·locar-lo en l’Arbre de la Vida. Per a concloure amb les activitats del 25N, la Casa de la Cultura acollirà el monòleg feminista ‘Dona Sola’, de l’Associació Ti-t-lla Teatre.

La regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “durant 365 dies, Tavernes treballa amb esforç per a sensibilitzar a la ciutadania de la importància d’aconseguir una igualtat real i eliminar les violència envers les dones. Amb este tipus d’activitats donem visibilitat a la lluita incansable en què totes i tots formem part per a vèncer esta xacra”.

Articles relacionats