10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Tavernes nomenada Ciutat Educadora i acollirà les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’

– Tavernes ha sigut nomenada Ciutat Educadora per l’AICE i aquestes jornades seran l’inici de les iniciatives educatives per a construir un model de ciutat més inclusiu, equitatiu i divers

–  Els dies 23, 24 i 25 de novembre se celebraran aquestes jornades en la Casa de la Cultura, impulsades per la Regidoria d’Educació, amb la col·laboració del CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social

– S’analitzaran diferents models de ciutat com a espai educador, les relacions entre escola i ciutat, les implicacions pedagògiques per a l’aprofitament de l’espai i la participació ciutadana

Tavernes de la Valldigna ha sigut nomenada Ciutat Educadora. El municipi valler ja forma part de la xarxa de Ciutats Educadores creada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), amb la finalitat d’impulsar una estructura col·laborativa i compromesa com a full de ruta de les més de 500 ciutats que en formen part.

Com a Ciutat Educadora, Tavernes assumeix un compromís amb l’educació, treballant conjuntament amb sentit educatiu en el desenvolupament de polítiques i actuacions que milloren la qualitat de vida de les persones, prenent la ciutat com a font d’educació.

Els principis bàsics de la Carta de Ciutats Educadores són impulsar l’educació en la diversitat, afavorir el diàleg entre generacions i la participació ciutadana, augmentar la formació dels educadors informals, fomentar la cohesió social, ajustar l’oferta educativa a la demanda laboral i educar en valors. L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, dona suport a la valuosa tasca educativa que fan els agents socials en la construcció d’un model de ciutat on prevalga la inclusió, la igualtat d’oportunitats, la justícia social, l’equitat i la diversitat.

Així, Tavernes iniciarà les activitats educatives emmarcades en el projecte de Ciutat Educadora amb la celebració de les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’ impulsades per la Regidoria d’Educació, amb la col·laboració del CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social, on es donaran a conéixer les línies d’actuació de les Ciutats Educadores i s’intercanviaran experiències educatives. Les jornades se celebraran del 23 al 25 de novembre en la Casa de la Cultura.

L’objectiu de les jornades és analitzar els diferents models de ciutat com a espai educador, les relacions entre escola i ciutat, les implicacions pedagògiques per a l’aprofitament de l’espai ciutadà i els models metodològics afavoridors de la participació en la comunitat. Els ponents d’aquestes jornades obertes a la ciutadania seran Lluís Esteve, Miquel Àngel Essomba i Jaume Martínez, i el professorat i personal docent interessat a fer la formació pot inscriure’s en el següent enllaç: clic ací

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha assenyalat que “a Tavernes el concepte d’educació va més enllà de l’àmbit escolar, per això, com a Ciutat Educadora, el nostre objectiu és que totes les persones compten amb els estímuls i les oportunitats d’aprenentatge necessàries per al seu desenvolupament”.

Per la seua part, la regidora d’Educació, Anna Bellver, ha assenyalat que “estem convençuts de l’enorme poder de transformació social de l’educació, per això des de la Regidoria d’Educació treballem per a vertebrar vincles entre els agents socials i la comunitat educativa, establint unions que permeten corregir les desigualtats i dignificar l’educació”.

Tota la informació respecte a l’adhesió de Tavernes com a Ciutat Educadora i sobre les jornades formatives s’ha traslladat als directors i directores dels centres educatius vallers en una reunió celebrada aquesta setmana.

Articles relacionats