15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Tavernes ja té pressupost municipal pel 2021

– L’Ajuntament aprova el pressupost per a l’any 2021

– El pressupost municipal ascendeix a un total de 16.106.888,65 euros

– Ha estat aprovat amb els vots favorables dels grups Compromís, Socialista i l’Esquerra, i els vots en contra del grup Popular i el grup Ciutadans

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha aprovat en el Ple d’ahir dilluns el pressupost municipal de l’any 2021 amb els vots favorables dels grups Compromís, Socialista i l’Esquerra, i els vots en contra del grup Popular i el grup Ciutadans. La totalitat del pressupost municipal del 2021 ascendeix a 16.106.888,65 euros.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha remarcat que “hem definit un pressupost que s’ajusta a les necessitats que té Tavernes, perquè ningú es quede enrere i amb l’objectiu d’eixir junts d’aquest cicle de crisi que estem vivint. Hem aprovat un pressupost realista i elaborat a consciència que ens permet cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania i seguir millorant els serveis i la vida dels veïns i les veïnes, tot sense apujar cap impost ni cap taxa”.

El pressupost compta amb un capítol d’inversions de 774.535,61 euros, en el qual es contemplen millores en programes i equips informàtics, nou equipament per a la Casa de la Cultura i escometre la inversió plurianual del tram final del col·lector de més de 500.000 euros.

Cal tindre en compte que a aquestes inversions pressupostades per al 2021, s’afegiran les inversions finançades mitjançant el romanent de tresoreria, entre les quals destaquen millores en les voreres i carrers, centres educatius, el cementeri municipal, parcs infantils, col·lectors pluvials, instal·lacions esportives, vies i camins rurals o la platja, a banda de dur a terme el manteniment dels edificis i serveis municipals. A més, els convenis firmats amb els clubs i associacions de Tavernes sumen enguany vora 280.000 euros.

El nou pressupost contempla un préstec de 450.000 euros per a cobrir inversions, com per exemple l’anualitat del col·lector de la platja, el qual s’amortitzarà amb el romanent de tresoreria. Així, cal remarcar que la legislació actual no permet gastar el romanent de tresoreria com a partida inicial del pressupost.

La despesa financera en aquest exercici baixa fins als 20.000 euros, amb una baixada substancial del 70% en interessos de préstecs respecte al 2020 gràcies a la bona gestió econòmica i pressupostària de l’Ajuntament”, ha afirmat l’alcalde.

Articles relacionats