21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Tavernes intensifica les tasques per obtindre una nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals

• L’Ajuntament de Tavernes inicia les converses per a descongestionar el projecte de la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals

• La infraestructura és de vital importància per al desenvolupament i creixement de la localitat

• L’alcaldessa Lara Romero ha assenyalat que la construcció d’aquesta Estació Depuradora d’Aigües Residuals “és una prioritat màxima perquè urbanísticament és una infraestructura molt necessària”

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha iniciat les primeres converses per a poder descongestionar el projecte de construcció d’una Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR). Una infraestructura de vital importància per al desenvolupament i creixement de la localitat.

Una qüestió que s’ha posat damunt la taula en una reunió entre l’alcaldessa Lara Romero i el cap del Servei de Gestió Territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Jeroni Banyuls, i a la que també van assistir el regidor d’Urbanisme, Juan Bautista Talens i el regidor de Turisme, Emilio Fonseca, a més de tècnics municipals.

La nova EDAR és part d’un ambiciós pla de millora i modernització de les infraestructures de sanejament de la ciutat que ja estava indicat en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en 2004. En aquesta reunió es va destacar que la nova instal·lació substituirà les tres antigues depuradores i les transformarà en estació de bombeig.

La construcció d’aquesta depuradora és una mesura necessària per a l’execució del pla especial del Sector 17. La nova EDAR no només permetrà el creixement ordenat d’aquest sector, sinó que contribuirà a la preservació i millora del medi ambient.

En la reunió també es va subratllar la importància de la col·laboració i la coordinació entre els diferents actors involucrats en aquest projecte. Des del Govern Local li van expressar al cap del Servei de Gestió Territorial la necessitat i voluntat de treballar agafats de la mà amb l’equip tècnic de la conselleria per assegurar que la construcció de la nova EDAR es puga materialitzar.

L’alcaldessa Lara Romero ha manifestat que la construcció d’aquesta Estació Depuradora d’Aigües Residuals “és una prioritat màxima per al desenvolupament de Tavernes de la Valldigna i urbanísticament aquesta infraestructura és molt necessària”. “Este projecte revertirà en una millora de la ciutat  i aquest és l’objectiu d’aquest govern, infraestructures i instal·lacions que milloren el nostre municipi”, ha afegit l’alcaldessa Lara Romero.

Articles relacionats