25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Tavernes  inicia la tercera campanya d’esterilització felina

– L’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molests

– La Regidoria de Benestar Animal ha donat 500 quilos de pinso a l’Associació Animalista per a alimentar les colònies felines controlades del municipi

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha posat en marxa la tercera campanya del Pla d’Esterilització Felina (PEF) impulsat per la Regidoria de Benestar Animal amb la col·laboració de l’Associació Animalista de Tavernes i un grup de voluntàries, per tal de controlar la població i la salut de les colònies felines del terme municipal.

Gràcies a les campanyes d’esterilització es controlen les colònies felines de carrer, ja que la presència de gats augmenta considerablement cada any per l’abandonament i la reproducció descontrolada.

El PEF consisteix en la captura i el trasllat de les gates a una clínica veterinària, on s’efectua l’esterilització i també es fa un control exhaustiu d’infeccions i la desparasitació interna i externa, abans de ser tornades a la colònia respectiva. En les dos primeres campanyes d’esterilització es van esterilitzar més de 100 gates i gats.

A més, la Regidoria de Benestar Animal ha donat 500 quilos de pinso a l’Associació Animalista de Tavernes per tal que s’alimente de forma controlada els gats de les distintes colònies felines del municipi.

22.04.21 Imatge arxiu refugi felí

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha assenyalat que “l’esterilització afavoreix el benestar de les colònies, permet un equilibri controlat de la reproducció i redueix els comportaments molests com els miols, aldarulls i la pudor dels orins. La col·laboració constant entre l’Ajuntament, l’Associació Animalista i els i les voluntàries fa que Tavernes siga un municipi referent en benestar animal ”.

Articles relacionats