22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Tavernes inicia la solta de cryptolaemus per a combatre el cotonet de Sud-àfrica

– La Regidoria d’Agricultura soltarà un total de 10.000 unitats d’aquest parasitoide en la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració del cotonet de Sud-àfrica

– En detectar-se noves zones afectades, s’ampliarà la solta d’aquest xicotet escarabat depredador del cotonet

– L’Ajuntament treballa en la creació d’un insectari propi

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la solta de 10.000 unitats de Cryptolaemus Montrouzieri per a combatre el cotonet de Sud-àfrica en els camps de la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració d’aquest insecte.

El cryptolaemus és un xicotet escarabat depredador que ataca al cotonet i permet combatre biològicament aquesta plaga que perjudica greument els cítrics. Aquesta gran quantitat de cryptolaemus ha sigut cedida per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’ús del tractament biològic implica la paralització d’altres tractaments amb fungicides, ja que podrien deixar sense eficàcia l’actuació de la solta del cryptolaemus que estan duent a terme els guardes rurals.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, ha ressaltat que “basant-se en criteris tècnics, en detectar altres zones afectades pel cotonet, ampliarem les soltes de cryptolaemus per a protegir l’agricultura del nostre terme i combatre aquesta plaga tan perjudicial per als cítrics”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes es troba en tràmits per a crear un insectari propi que facilite l’obtenció i el repartiment de Cryptolaemus Montrouzieri entre els agricultors vallers.

Articles relacionats