16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Gandia impulsa el canvi d’hàbits de mobilitat per ajudar el medi ambient

– Gandia celebra del 20 al 24 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

– La iniciativa pretén conscienciar sobre la necessitat de canvi dels nostres hàbits de mobilitat per salvar el medi ambient i millorar la seguretat

El regidor delegat de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau; l’edil delegada de la Infància, Liduvina Gil; i l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar les activitats que ha organitzat el consistori amb motiu de la XX Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que tindrà lloc del 20 al 24 de setembre i que té com a lema “Per la teua salut, mou-te de manera sostenible”. Igual que l’anterior edició tindrà especial incidència en els més menuts tenint com a objectiu assegurar el benestar de la infància i adolescència del municipi.

Nacho Arnau, ha informat que Espanya és un dels països on més municipis se sumen a les diferents mesures proposades des d’Europa i que generen paral·lelament activitats pròpies. En aquesta edició han participat activament les àrees de Mobilitat, Infància, Educació, Salut i Joventut. “A poc a poc la mobilitat a les ciutats està canviant en favor de l’ús de vehicles de mobilitat personal, la bicicleta i caminar més. Totes aquestes accions contribueixen a millorar el nostre entorn i l’administració ha de facilitar que la ciutadania es moga d’una manera sostenible i segura” va destacar l’edil de Trànsit i Mobilitat.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha afirmat que aquesta iniciativa es presenta com una oportunitat per treballar i difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i, a més, per aconseguir la conversió dels entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància.

“Desplaçar de manera sostenible millora la nostra salut física i mental, a més de disminuir la contaminació de la ciutat. Per tant, la mobilitat sostenible implica entendre la importància de restar espai al cotxe i facilitar espais als vianants a les ciutats” va explicar Gil qui afegia que la crisi sanitària ha fet encara més necessari la generació d’espais que garantisquen la distància física.

Finalment, Salvador Morant ha explicat que la intenció de la present edició és que siga visible i no es limite només a una jornada de conscienciació. “Tots hem d’aportar per canviar els hàbits de circulació i per això el diumenge 19 a les 11 organitzarem una marxa amb bicicleta que partirà des de la plaça Major”.

Morant també va recordar que igual que s’ha realitzat durant tota la setmana, a la rodalia d’aquells centres educatius on siga possible, es restringirà l’accés de vehicles de motor per conscienciar de la necessitat de realitzar aquest tipus de desplaçaments de forma sostenible. “És una iniciativa que no s’aplicarà en els entorns d’aquells centres propers a vies imprescindibles per a la mobilitat de la ciutat” va destacar l’intendent cap de la Policia Local que va explicar que els centres escolars comunicaran als pares si s’aplica la mesura en el seu entorn i de quina manera.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Pel que fa al programa d’activitats, destaca l’assistència en línia al desé Fòrum Mundial de la bicicleta, que es durà a terme el divendres 17 de setembre a la vesprada. En aquest fòrum els membres de Consell de la Infància, podran debatre i conversar en línia amb altres xiquets i xiquetes de la resta de món, sobre la mobilitat sostenible.

A més, els alumnes de 5é i 6é de primària la realització de cinc reptes sobre la Mobilitat Sostenible, que podran anar complint al llarg de la setmana del 20 al 24 de setembre i per al que comptaran amb un carnet.

Els reptes van des de la preparació de materials (pancartes o cartolines) amb les seues propostes de mobilitat, tallers de formació i pràctiques de mobilitat, jocs sobre el coneixement de les normes de circulació i finalment, participar en el que s’ha anomenat “Revolta escolar” on els alumnes el dia 24 eixiran a la porta de les seues escoles per exposar les pancartes i cartolines que han fabricat amb les propostes.

Si aconsegueixen complir-los tots, podran recollir el seu obsequi dissabte 25 al Parc Mòbil d’Educació Viària que s’instal·larà a la plaça del Prado mostrant el carnet amb tots els reptes aconseguits.

Articles relacionats