21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Tavernes impulsa la recuperació ambiental en Espais Naturals

– L’Ajuntament de Tavernes amb la col·laboració de Creu Roja promocionen hàbits i conductes respectuoses amb el medi ambient

– La finalitat és aconseguir una millora socioambiental en els espais naturals del municipi mitjançant el voluntariat ambiental, la sensibilització i la participació ciutadana

– Este dissabte 26 de juny, a partir de les 9 hores, es farà una neteja dels espais verds de la zona del mur com a primera activitat del projecte

 L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i la Creu Roja de Tavernes impulsen un projecte de promoció d’hàbits i conductes respectuoses amb el medi ambient, amb la finalitat d’aconseguir una millora socioambiental en els espais naturals del municipi mitjançant el voluntariat ambiental, la sensibilització i la participació ciutadana.

La primera acció de recuperació i conservació dels paratges naturals vallers es farà este dissabte 26 de juny a partir de les 9 hores, amb eixida des de la seu de Creu Roja Tavernes. L’activitat consistirà en la neteja dels espais verds de la zona del mur i, per a assistir-hi com a voluntari cal apuntar-se a un dels telèfons següents: 678 456 735 / 620 952 270.

Esta iniciativa naix de la necessitat de cuidar el nostre entorn i conscienciar a la població dels problemes mediambientals que suposen una amenaça per a les zones locals. El projecte permetrà, per una banda, realitzar accions destinades a la conservació, recuperació i millora de l’entorn natural, així com conscienciar a la ciutadania sobre la situació local mediambiental. Tanmateix, es mostrarà als veïns i veïnes del municipi com el treball de neteja individual i col·lectiu ajuda a la millora de l’entorn al recollir totes les deixalles i reciclar-les posteriorment. A més, un altre objectiu del projecte és assenyalar l’impacte positiu que tenen este tipus d’activitats i fomentar el voluntariat compromés per tal de protegir el medi ambient.

El projecte inclou diferents accions de voluntariat ambiental com la neteja de l’entorn, la celebració d’activitats relacionades amb els dies mundials de l’Aigua, del Reciclatge, del Medi Ambient, de l’Arbre, xarrades-tallers destinats a l’alumnat de Primària i Batxillerat, on es treballaran diferents àmbits per a conéixer la problemàtica ambiental actual. A més, s’organitzaran rutes per tal de mantindre netes les zones verdes de Tavernes i es recolliran els residus per a reciclar-los posteriorment.

Mitjançant esta proposta, es durà a terme una activitat per setmana durant 3 mesos, on es fomentarà la neteja dels espais naturals del municipi per tal de conscienciar a les persones sobre la necessitat de treballar en la millora i la protecció de l’entorn valler. La iniciativa contribuirà a l’aplicació de l’Agenda 2030 i al compliment dels ODS (Objectius per al Desenvolupament Sostenible) que fomenten l’acció pel clima i la protecció de la vida submarina, ja que amb la recollida de les deixalles es protegeix a les espècies aquàtiques.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, destaca la importància de “treballar amb l’associacionisme valler la promoció d’hàbits i conductes respectuoses amb el medi ambient per tal de cuidar els espais locals i que tota la població gaudisca d’unes àrees naturals més netes, cuidades i protegides”.

Articles relacionats