17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Tavernes impulsa el projecte “Un paraigua de vida per a la gent gran”

– Col·laboració intergeneracional per a posar en marxa el projecte ‘Un paraigua de vida per a la gent gran’

• L’alumnat del Cicle Formatiu d’Informàtica de l’IES Jaume II el Just ha desenvolupat un espai web on centralitzar tots els tallers i activitats del programa dirigit a majors de 60 anys

• Cadascun d’ells ha apadrinat una persona major participant en el projecte per tal de tutoritzar-la durant el procés d’aprenentatge de l’ús de la plataforma digital

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes continua duent a terme accions relacionades amb el programa ‘Un paraigua de vida per a la gent gran’, el qual consta d’un conjunt d’activitats dirigides a les persones majors de 60 anys del municipi. Per tal de posar en marxa este programa d’acompanyament i envelliment actiu de forma segura, es realitzaran sessions de digitalització i familiarització amb les noves tecnologies per poder treballar en línia.

Un paraigua de vida per a la gent granAixí, per tal de desenvolupar el programa a través d’una plataforma digital, s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Informàtica de l’IES Jaume II el Just, el qual ha adaptat un espai web on centralitzar els tallers, activitats o sessions que es realitzen, i, a més, cadascun d’ells ha apadrinat una persona major per a acompanyar-la durant el procés d’aprenentatge de l’ús del portal web.

Aquesta part inicial del projecte ha estat coordinada pel cap d’estudis de Cicles Formatius de l’institut, Vicent Selfa, qui ha dirigit el treball en xarxa entre els participants en el programa i l’alumnat.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i la regidora d’Educació i directora de l’IES Jaume II el Just, Anna Bellver, han assistit a una de les sessions de tutorització per veure el seu funcionament. Noèlia Alberola, valora positivament “la participació de l’alumnat de l’IES Jaume II el Just en el projecte, perquè alhora que aprenen de forma pràctica també transmeten el seu coneixement a les persones majors per tal que s’endinsen amb èxit en el món de les noves tecnologies i puguen participar en este engrescador projecte per a mantindre el cos actiu i socialitzar de forma segura. Es tracta d’un projecte engrescador i intergeneracional, on el jovent i la gent gran treballen conjuntament”.

‘Un paraigua de vida per a la gent gran’ naix amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable, un envelliment actiu i pal·liar els efectes de la pandèmia en la gent gran. Altre vessant fonamental del projecte és l’acompanyament presencial i telefònic que realitza Creu Roja Tavernes a les persones majors, dins del qual està previst el repartiment de queviures en cas d’un nou confinament.

Articles relacionats