25.3 C
Gandia
Divendres, 20 maig, 2022

Tavernes implanta nova tecnologia en la xarxa d’aigua potable

– El municipi valler instal·la una nova solució d’Hidraqua per a reduir les pèrdues d’aigua de la xarxa mitjançant la digitalització i la gestió intel·ligent de la demanda

– La tecnologia Dinapsis for Water Network ja està en funcionament en la zona nord de la platja i progressivament s’instal·larà en la resta del municipi

Tavernes de la Valldigna ha posat en marxa la implantació de la nova tecnologia desenvolupada per Hidraqua per tal de millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua potable a través de la digitalització i la gestió intel·ligent de la demanda.

La solució Dinapsis for Water Network busca reduir les pèrdues d’aigua mitjançant el control de la pressió i la sectorització dinàmica de la xarxa. Així, Hidraqua gestiona la demanda dividint el municipi en diferents zones d’actuació amb l’objectiu d’optimitzar el manteniment i adequar els cabals subministrats a cada zona en funció de la demanda habitual, i disposar, per tant, de més control sobre la xarxa.

La nova tecnologia està ja en funcionament en la zona nord de la platja de Tavernes. S’han instal·lat dos comptadors en l’entrada de la xarxa i una vàlvula que permet el control remot; així la informació s’envia a una aplicació digital des d’on es controla i s’estudia l’evolució dels sectors hidràulics de Tavernes. Estan treballant ja perquè, progressivament, s’instal·le la nova solució en la resta del municipi.

Amb aquesta nova tecnologia s’aconsegueix contrastar la quantitat d’aigua que entra en la zona amb la lectura dels comptadors de les vivendes, i això permet calcular les pèrdues d’aigua en cada sector i actuar ràpidament per a reparar possibles fugues.

Dinapsis for Water Network ofereix la possibilitat d’adequar els cabals per zones i també ajustar-los a determinades franges horàries per a tindre un millor control de la xarxa i reduir les pèrdues d’aigua com, per exemple, de banda de nit, quan la demanda descendeix.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que “Tavernes és un dels primers municipis de l’Estat que fa ús d’aquesta ferramenta innovadora basada en la gestió intel·ligent de la demanda de l’aigua”.

Articles relacionats