23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Tavernes de la Valldigna tindrà finalitzades les obres de regeneració de la platja l’any 2026

– La delegada del Govern es compromet a accelerar el projecte de regeneració de la Goleta perquè l’obra estiga feta en 2026

– Pilar Bernabé visita la platja vallera per a explicar l’actuació de recuperació del litoral gràcies a un obra que deixe la platja amb la mateixa imatge que en els anys 60

-L’alcaldessa Lara Romero es mostra agraïda pel seu suport i celebra que “per fi Tavernes estiga al mapa del Govern d’Espanya”

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha visitat aquest matí Tavernes de la Valldigna, primer per a acudir a una recepció institucional a l’Ajuntament i després s’ha traslladat a la platja de la Goleta per a comprovar l’estat actual del nostre litoral i els problemes que pateix de falta d’arena.

En el Consistori, Pilar Bernabé ha sigut rebuda per l’alcaldessa de Tavernes, Lara Romero, i altres membres de la corporació municipal. Allí la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana ha firmat en el llibre d’honor i després ha mantingut una reunió de treball amb els regidors a la que s’han sumat membres de l’associació SOS Platja Tavernes de la Valldigna.

Una cita on Pilar Bernabé ha explicat als presents el projecte de regeneració que a hores d’ara es troba en exposició pública i que el Govern d’Espanya ha encarregat a un equip d’enginyers per a buscar solució als problemes que pateix des de fa anys el litoral valler.

Després de la reunió, tots han acudit a la platja on han pogut comprovar la necessitat d’executar un projecte que per fi aporte solucions a llarg termini per a la nostra platja. Pilar Bernabé ha insistit en el compromís ferm del Govern d’Espanya per recuperar la platja fins que presente la mateixa imatge que tenia als anys 60.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana ha manifestat la seua voluntat de donar màxima celeritat a aquest projecte que tindrà una
inversió de quasi 20 milions d’euros, en concret de 19,4. D’aquesta manera, Pilar Bernabé ha assenyalat que l’obra podria estar finalitzada l’any 2026 o inclús abans, ja que el finançament arriba gràcies a fons europeus i té un termini establit. “El més important és saber que és un obra que quan
passe ja l’exposició pública comença la licitació i l’execució té un termini de 10 mesos. Estem en una fase molt avançada i podrem començar aquesta licitació més prompte que mai i així farem”, ha finalitzat.

En aquest sentit ha detallat que en l’obra, un projecte conjunt per a regenerar la platja de la Goleta i la del Brosquil en terme de Cullera, s’actuarà en un tram de 2,1 quilòmetres i consta de la construcció de dos espigons, un al nord de la Goleta i l’altre al sud. “Ampliarem l’escullera quasi el doble i a més farem una aportació d’arena de 850.000 metres cúbics. Una acció que suposarà que puguem tindre una platja amb una distància de vora 50 metres d’arena per a poder gaudir de la magnífica platja que tenim”, ha explicat Bernabé.

També, la delegada del Govern ha afegit que el projecte contempla la regeneració dunar per a “retindre aquesta arena i una millora dels accessos a la platja. És tracta d’un projecte molt ambiciós”. “La meua presència ací és una declaració d’intencions i de compromís del Govern d’Espanya en la platja de Tavernes, en la ciutat i en la regeneració de la costa en general de tot el país”, ha conclòs Bernabé.

Satisfacció en el Govern Local

Per la seua part, l’alcaldessa Lara Romero ha agraït a la delegada la visita i la seua implicació perquè la seua presència és “tota una declaració d’intencions perquè el projecte tan demandat pel vallers i valleres siga una realitat”. Lara Romero ha afirmat que els tècnics i el Consistori ja estan treballant en aquestes esmenes que ha volgut obrir tant a l’oposició com a les associacions implicades, en aquest cas SOS Platja Tavernes de la Valldigna.

L’alcaldessa ha assenyalat que “aquest exercici de transparència era necessari perquè les esmenes donen l’oportunitat de poder millorar aquest projecte que per fi, per part del ministeri ja és una realitat”. “El que hem fet és treballar conjuntament per a assegurar la màxima
celeritat. Hui la delegada del Govern ha sigut molt insistent en aquest sentit i celebrem que per fi Tavernes estiga en el mapa del Govern d’Espanya”, ha afegit l’alcaldessa.

Lara Romero ha volgut remarcar que aquesta qüestió tan important per a Tavernes “no ha de tindre colors polítics perquèles prioritats són les solucions als problemes dels vallers i les valleres”.

Articles relacionats