13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Tavernes de la Valldigna acull prova de Ciclocròs puntuable per a la Challenge Autonòmica

Aquest pròxim divendres, dia 6, es disputarà una nova edició del ciclocròs a Tavernes de la Valldigna, prova puntuable per a la Challenge Autonòmica, que de manera excepcional i a causa de les pluges tindran molt fang, situació aquesta que fa més atractiva la prova per la duresa del recorregut. Aquesta situació no és molt normal pel clima de la Comunitat Valenciana.

Precisament l’equip valencià de ciclocròs ja tenia planificat aquest cap de setmana traslladar-se al País Basc per a córrer sobre aquest tipus de terreny més habitual en aquells territoris. Aquesta situació motivarà l’absència d’aquests en la prova.

La prova es desenvoluparà en dos sectors de la zona del Vergeret per a completar els tres quilòmetres que té el traçat. Hi haurà una zona amb moltes corbes i una altra amb rectes bastant llargues encara que el fang existent propiciarà un espectacle que encara no s’ha vist enguany en terres valencianes.

No obstant això la prova  de la vall comptarà amb l’únic valencià líder en la Copa d’Espanya de ciclocròs, el moixentí Pau Martí que correrà en la categoria cadet. A més s’està a l’espera de la presència de l’italià Stefano Garzelli -guanyador del Gir del 2000- i d’algun ciclista important de l’equip gandià del Teika.

Els organitzadors, el Club Ciclista La Valldigna, han programat la matinal ciclista amb les primeres carreres a les nou dels veterans per a seguir amb les escoles, Júniors, Cadets i finalment els Elit i sub-23.

Articles relacionats