11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Tavernes de la Valldigna acull el Festival Sete Sóis Sete Luas

– La 29a edició del Festival Sete Sóis Sete Luas tindrà lloc del 10 al 14 d’agost en el Llac de la Goleta

– La música mediterrània, criolla, brasilera i el fado portugués seran les grans protagonistes del festival internacional

– Els concerts s’iniciaran a les 22.30 hores i se seguiran totes les mesures de prevenció contra la COVID-19 dins del recinte acotat, per això, caldrà inscriure’s per a poder assistir-hi

Un any més, Tavernes de la Valldigna acull el Festival Sete Sóis Sete Luas, un festival musical internacional de referència que va nàixer com a punt d’unió entre la cultura mediterrània i els països lusòfons. Del 10 al 14 d’agost, el parc del Llac de la Goleta acull la música i els sons de grups de gran qualitat d’arreu del món.

Tots els concerts de la 29a edició s’iniciaran a les 22.30 hores i es seguiran totes les mesures de prevenció contra la COVID-19 dins del recinte acotat per als concerts, el qual tindrà limitació d’aforament i, per això, caldrà inscriure’s per a poder assistir-hi a cada actuació.

Cal recordar que el festival va arrancar el passat 14 de juliol amb el magnífic concert ‘Paraules de dona’ a càrrec de les artistes Aitana Ferrer i Ina Martí en la tradicional celebració vallera del Dia del Clot.

Així mateix, el festival reprén les actuacions el dia de Sant Llorenç, dimarts 10 d’agost, amb el concert d’Eduard Navarro – Ensemble Duna, que compta amb la veu de la cantant vallera Mari Carmen Servà, els quals oferiran una proposta centrada en la música tradicional de l’àmbit mediterrani.

El següent dia, dimecres 11 d’agost, tindrem en escena la 7Luas Med Orkestra, una nova creació artística original que naix del treball conjunt de sis músics prestigiosos de les diferents ribes del Mare Nostrum i del món de parla portuguesa, els quals comparteixen tradicions culturals i musicals per a crear nous temes artístics que són testimoniatge de la possibilitat de comprensió i col·laboració pacífica.

Gwendoline Absalon & Santo Antão 7Sóis Band arribaran a Tavernes el dijous 12 d’agost amb una producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas que narra la trobada de les músiques de dues illes criolles: la Reunió, gràcies a la coneguda cantant Gwendoline Absalon, i l’illa capverdiana de Santo Antão, amb 5 músics prestigiosos que defenen la tradició musical de les muntanyes de Santo Antão, una de les més riques en l’àmbit cultural de Cap Verd.

El divendres 13 serà el torn del fado portugués amb Ana Paula Gonçalves & Custodio Castelo, que presenten un projecte original de fado inspirat en les tradicions musicals de Bera Baixa, una regió de l’interior de Portugal. Ana estarà acompanyada pel conegut músic Miguel Carvalhinho, que toca la típica guitarra viola beiroa amb 7 ordes de cordes, i pel gran virtuós de la guitarra portuguesa Custodio Castelo.

Com a cloenda de la 29a edició del Festival Sete Sóis Sete Luas, el públic podrà gaudir el dissabte 14 d’agost del músic brasiler Edu Miranda, molt reconegut i valorat per grans noms de la música amb qui ha col·laborat diverses vegades, com ara Gilberto Gil, Mário Laginha, Maria JoãoMartinho da Vila, Pedro JóiaJoão AfonsoRui Veloso, Amina Alaoui, sense oblidar la feina duta a terme durant molts anys amb el gran mestre portugués de guitarra António Chaínho. A més, l’acompanyen dos talents excepcionals com Tuniko Goulart, qui va actuar en la gira mundial en companyia de Madonna i va fer amb ella el CD Madame X, i Leo Tomich.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “seguim amb el compromís ferm d’oferir una programació cultural de qualitat, malgrat la pandèmia, ja que estem convençuts que la cultura, a més de ser segura, és molt necessària”.

Programació Festival Sete Sóis Sete Luas

A més de Tavernes de la Valldigna, el Festival Sete Sóis Sete Luas se celebra enguany en més de 30 ciutats de 12 països mediterranis.

Articles relacionats