15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Tavernes contracta 5 persones desocupades per a previndre incendis i millorar l’entorn natural

El consistori ha sigut beneficiari d’una subvenció de més de 70.000 euros del programa EMERGE de Labora

Els 5 veïns i veïnes contractats faran accions preventives contra incendis i de suport d’emergències en l’àmbit forestal 

La primera tasca de la brigada forestal serà la neteja i l’adequació de les dunes de la platja dels Marenys

 L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha contractat durant 8 mesos a 5 veïnes i veïns desocupats per a realitzar accions preventives contra incendis, millora de l’entorn natural i tasques de suport d’emergències en l’àmbit forestal. La contractació s’ha fet a través del programa d’ocupació EMERGE de Labora, del qual el consistori ha rebut una subvenció de 71.676,88 euros.

La primera tasca que realitzarà la brigada forestal serà la neteja i adequació de les dunes de la platja dels Marenys, entre Tavernes i Xeraco. Cal remarcar que les dunes són considerades terreny forestal. Seguidament iniciaran els treballs de prevenció d’incendis, millora i adequació de les zones forestals de les muntanyes de les Creus i de l’Ombria, tot baix la supervisió de l’agent forestal de la Generalitat Valenciana.

A més de les tasques de prevenció i millora mediambiental, la brigada forestal donarà suport a les forces i cossos de seguretat en situacions d’emergència com incendis, inundacions o rescats en la muntanya.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, les regidores de Medi Ambient, Mònica Palomares, i de Personal, Encar Mifsud, han donat la benvinguda als 5 veïns i veïnes que formen la nova brigada forestal.

L’alcalde Sergi González ha destacat que “una nova subvenció gràcies al magnífic treball del departament de Foment Local permet donar ocupació a 5 veïns en situació d’atur, que treballaran en la important tasca de previndre incendis forestals i millorar l’entorn natural”.

 

Articles relacionats