Tavernes commemora el Dia de la Dona amb diferents accions virtuals

– La Regidoria d’Igualtat ha preparat diverses iniciatives al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per a reivindicar la igualtat de gènere i la figura de la dona en la societat

Tavernes de la Valldigna commemorarà el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb un seguit d’iniciatives virtuals impulsades per la Regidoria d’Igualtat. Enguany, la situació sanitària no permet les activitats presencials, per això totes s’han adaptat a les circumstàncies actuals sense perdre l’esperit reivindicatiu de la figura de la dona en la societat.

Així, el mateix 8 de març, es podrà seguir la lectura del tradicional manifest reivindicatiu a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament i també es retrà homenatge al conjunt de les dones de Tavernes que han tingut un paper clau durant la pandèmia.

A més, es podrà gaudir de l’exposició en línia Pinzellades amb mirada de dona, a càrrec del grup l’Art de la Vall, una visió artística del gènere femení a través de l’art valler.

A causa de la pandèmia, la tradicional Cursa de la Dona se celebrarà virtualment del 20 al 28 de març. Per a participar, cal inscriure’s al correu electrònic regidoria.igualtat@tavernes.org i enregistrar el recorregut escollit (5k o 10k) amb una aplicació mòbil i enviar la imatge al mateix correu. S’hi podrà col·laborar amb donacions a l’ONG Solidaritat a la Valldigna, les quals aniran destinades íntegrament a pal·liar la situació de les dones i xiquetes refugiades a Lesbos.

Les dones de Tavernes i els seus oficis és una exposició viva itinerant per a donar a conéixer les feines que duen a terme les dones de Tavernes abans del 1950 i documentar amb fotografies una part de la nostra història perquè no caiga en l’oblit. La iniciativa conjunta entre la Regidoria d’Igualtat i la Regidoria d’Educació suposa un projecte transversal i engrescador que comptarà amb la implicació dels centres educatius, ja que l’alumnat participarà en la confecció de l’exposició per a conéixer de primera mà la història de les dones del municipi.

Una altra de les accions per a recordar la figura i el paper de la dona en la nostra història serà Paraula de Dona, una activitat en línia de lectura de poemes d’escriptores valencianes, contades pels i les membres del Club de Lectura.

Per últim, l’Ajuntament ha impulsat diverses ponències virtuals al voltant del 8-M, les quals es van iniciar ahir mateix amb la magnífica xarrada d’Eulàlia Lledó, Doctora en Filologia Romànica, especialista en investigacions sobre sexisme i llenguatge, i Premi Creu de Sant Jordi l’any 2008. L’agent d’Igualtat i professor, Agustín Zaragozà, impartirà les altres dos ponències del cicle: ‘I després del 8-M, què?’ (dimarts 9 de març, 19 hores) i ‘Violències contra les dones’ (dilluns 15 de març, 19 hores). Per al 24 de març està programada la ponència Dones i lideratge impartida pel Col·lectiu Obrint Portes, i per al 14 d’abril està prevista la ponència amb exposició d’imatges La dona republicana. De l’esperança a la repressió.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha destacat que “hem preparat una programació virtual i molt completa per a commemorar el Dia de la Dona de forma segura sense perdre el vessant reivindicatiu. Anime a la població a decorar els seus balcons i finestres amb mocadors, teles i altres elements morats per a visibilitzar el paper de la dona en la societat”.

Et Pot Interessar