29.4 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Tavernes commemora el Dia de la Dona amb diferents accions virtuals

– La Regidoria d’Igualtat ha preparat diverses iniciatives al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per a reivindicar la igualtat de gènere i la figura de la dona en la societat

Tavernes de la Valldigna commemorarà el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb un seguit d’iniciatives virtuals impulsades per la Regidoria d’Igualtat. Enguany, la situació sanitària no permet les activitats presencials, per això totes s’han adaptat a les circumstàncies actuals sense perdre l’esperit reivindicatiu de la figura de la dona en la societat.

Així, el mateix 8 de març, es podrà seguir la lectura del tradicional manifest reivindicatiu a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament i també es retrà homenatge al conjunt de les dones de Tavernes que han tingut un paper clau durant la pandèmia.

Dia de la Dona 2021A més, es podrà gaudir de l’exposició en línia Pinzellades amb mirada de dona, a càrrec del grup l’Art de la Vall, una visió artística del gènere femení a través de l’art valler.

A causa de la pandèmia, la tradicional Cursa de la Dona se celebrarà virtualment del 20 al 28 de març. Per a participar, cal inscriure’s al correu electrònic regidoria.igualtat@tavernes.org i enregistrar el recorregut escollit (5k o 10k) amb una aplicació mòbil i enviar la imatge al mateix correu. S’hi podrà col·laborar amb donacions a l’ONG Solidaritat a la Valldigna, les quals aniran destinades íntegrament a pal·liar la situació de les dones i xiquetes refugiades a Lesbos.

Les dones de Tavernes i els seus oficis és una exposició viva itinerant per a donar a conéixer les feines que duen a terme les dones de Tavernes abans del 1950 i documentar amb fotografies una part de la nostra història perquè no caiga en l’oblit. La iniciativa conjunta entre la Regidoria d’Igualtat i la Regidoria d’Educació suposa un projecte transversal i engrescador que comptarà amb la implicació dels centres educatius, ja que l’alumnat participarà en la confecció de l’exposició per a conéixer de primera mà la història de les dones del municipi.

Una altra de les accions per a recordar la figura i el paper de la dona en la nostra història serà Paraula de Dona, una activitat en línia de lectura de poemes d’escriptores valencianes, contades pels i les membres del Club de Lectura.

Per últim, l’Ajuntament ha impulsat diverses ponències virtuals al voltant del 8-M, les quals es van iniciar ahir mateix amb la magnífica xarrada d’Eulàlia Lledó, Doctora en Filologia Romànica, especialista en investigacions sobre sexisme i llenguatge, i Premi Creu de Sant Jordi l’any 2008. L’agent d’Igualtat i professor, Agustín Zaragozà, impartirà les altres dos ponències del cicle: ‘I després del 8-M, què?’ (dimarts 9 de març, 19 hores) i ‘Violències contra les dones’ (dilluns 15 de març, 19 hores). Per al 24 de març està programada la ponència Dones i lideratge impartida pel Col·lectiu Obrint Portes, i per al 14 d’abril està prevista la ponència amb exposició d’imatges La dona republicana. De l’esperança a la repressió.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha destacat que “hem preparat una programació virtual i molt completa per a commemorar el Dia de la Dona de forma segura sense perdre el vessant reivindicatiu. Anime a la població a decorar els seus balcons i finestres amb mocadors, teles i altres elements morats per a visibilitzar el paper de la dona en la societat”.

Articles relacionats