20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

‘Tavernes Camina!’ per a combatre el sedentarisme o l’estrés

 

 

– L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, el Centre de Salut de Tavernes i el Departament de Salut Pública de Gandia reprenen les rutes saludables

– Aquest matí s’han tornat a iniciar els passejos guiats de la iniciativa ‘Tavernes Camina!’ per tal de millorar el benestar de la població i combatre el sedentarisme o l’estrés

– Les caminades en grup van dirigides especialment a persones amb escassa activitat física, malestar emocional i falta de suport relacional

– L’activitat té l’objectiu de promoure hàbits de vida saludable mitjançant la pràctica d’activitat física i el foment de les relacions socials

 L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria de Sanitat, el Centre de Salut de Tavernes i el Departament de Salut Pública de Gandia han représ les caminades en grup per les rutes saludables del municipi amb la iniciativa ‘Tavernes camina!’, que compta també amb la col·laboració de les regidories d’Esports i Serveis Socials.

La primera eixida s’ha celebrat aquest matí, i durant els pròxims mesos es repetiran les caminades en grup cada dimarts i divendres a les 9 h des del Centre de Salut valler (amb una durada d’aproximadament hora o hora i mitja). A més, es duran a terme diferents activitats complementàries relacionades amb la millora de la salut.

La iniciativa està dirigida a gent gran i joves majors de 18 anys, amb escassa activitat física, malestar emocional i falta de suport relacional. L’activitat té l’objectiu de promoure comportaments saludables mitjançant la pràctica d’activitat física i el foment de les relacions socials. Els passejos estan guiats per un tècnic d’Esports i per professionals d’Infermeria del Centre de Salut de Tavernes.

Per a participar en les següents eixides cal inscriure’s al telèfon mòbil 637 837 485 (mitjançant un Whatsapp i indicant el nom, DNI i edat). També es poden fer les inscripcions presencials a l’aparador d’informació del Centre de Salut de Tavernes.

‘Tavernes Camina!’ és una activitat que s’adapta perfectament a les accions i objectius de Xarxa Salut, per a millorar la salut física, mental i social de veïns i veïnes a curt, mitjà i llarg termini, mitjançant diferents passejos i rutes per camins del municipi. A més, des del Centre de Salut es fomenta aquesta activitat, especialment per a les persones majors, amb el repartiment de tríptics informatius sobre els beneficis i els mapes de les rutes saludables per l’entorn natural valler.

La regidora de Sanitat, Mònica Palomares, ha assenyalat que “Tavernes és un municipi on podem trobar diverses rutes i sendes que afavoreixen els passejos a l’aire lliure, una activitat que aporta molts beneficis a la salut de la ciutadania i afavoreix el foment de les relacions socials”.

Articles relacionats