15.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Tavernes a través del programa Incorpora’t ofereix onze cursos de formació especialitzada

 

• Al voltant de 200 persones en situació o risc d’exclusió social participen en les sessions formatives dirigides a augmentar les competències i habilitats personals per a facilitar-los l’accés al món laboral

• Enguany s’ha implantat un nou curs centrat en la neteja i desinfecció efectiva enfront de la COVID-19

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha engegat la quarta edició del programa Incorpora’t, que es desenvolupa mitjançant itineraris integrats d’inserció sociolaboral per a persones en situació o risc d’exclusió social i que està cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

20.11.19 Incorporat Tavernes 01L’objectiu d’Incorpora’t és oferir formació, orientació i assessorament per a dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries per a facilitar-los l’accés al mercat laboral, amb la finalitat de millorar la situació social, econòmica i personal de les persones aturades, mitjançant la creació d’itineraris individualitzats i l’acompanyament i participació activa en les sessions formatives.

En la present edició es porten a terme fins a onze cursos de formació per tal d’augmentar les competències i habilitats personals dels vora 200 veïns i veïnes de Tavernes que participen en el programa. Per tal d’afavorir la inserció en el món laboral, l’equip de psicòlogues i la treballadora social del programa adapten l’oferta formativa segons les necessitats de les persones desocupades i l’entorn laboral.

 

 

20.11.19 Incorporat Tavernes 03Així, entre els cursos formatius que s’estan impartint destaca el curs de neteja i desinfecció efectiva enfront de la COVID-19. Es completa l’oferta amb el curs de cambrer i cuina, manipulador d’aliments, curs de carretoners i plataforma elevadora de persones, curs de suport vital bàsic i ús de desfibril·lador extern, selecció i encaixonat de cítrics, curs qualificat de plaguicides d’ús fitosanitari i cursos de certificat digital i competències digitals bàsiques per a facilitar l’ús de les noves tecnologies en la cerca de treball. Tots els cursos es desenvolupen en grups reduïts seguint les recomanacions sanitàries i també amb la finalitat d’individualitzar el seguiment i l’avaluació.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, assenyala que “Incorpora’t és un programa que dona oportunitats reals d’inserció sociolaboral i recupera l’autoestima dels participants a través de l’aprenentatge i el creixement laboral, un fet que els fa sentir-se valorats i els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida”

Articles relacionats