17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

“Tasta Gandia” un projecte impulsat pel sector Gastronòmic i Ajuntament de Gandia

– Ajuntament i el sector gastronòmic llancen el projecte ‘Tasta Gandia’

· Vicent Mascarell: “L’objectiu és seduir als nostres visitants incorporant l’excel·lència a l’oferta gastronòmica al mateix temps que fem valdre els productes de proximitat”

· Manuel Alonso: “Hui adquirim un compromís i una responsabilitat que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament”

· Jose Manuel Navarro: “És un projecte que va en la línia de la feina que duem a terme durant els últims anys per professionalitzar el sector i fomentar l’orgull per la nostra ciutat i gastronomia”

– Tasta Gandia Dossier
 

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat pel xef Manuel Alonso i el president de DestíSaforJose Manuel Navarro, han comparegut en roda de premsa per presentar el projecte Tasta Gandia. Una iniciativa promoguda pel consistori i que comptarà amb el lideratge de Manuel Alonso i la participació de DestíSafor.

El projecte té com a màxima la posada en valor dels recursos gastronòmics endògens del territori i la potenciació de la identitat culinària de la destinació, mitjançant accions de difusió, divulgació, promoció i màrqueting de la cultura gastronòmica del nostre territori, sense oblidar la formació i qualificació dels professionals per desenvolupar tot el potencial de la gastronomia i posicionar Gandia com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

“Cada vegada l’experiència gastronòmica cobra més pes a l’hora de triar la destinació de les nostres vacances” ha afirmat Vicent Mascarell qui ha afegit que seguint aquesta línia i com a resposta a les demandes dels turistes, naix ‘Tasta Gandia’ per fer valdre “la gastronomia pròpia, ja que Gandia i el territori que l’envolta, va més enllà de la Fideuà. Volem millorar per poder competir i augmentar la nostra oferta. L’objectiu és seduir als nostres visitants incorporant l’excel·lència a l’oferta gastronòmica al mateix temps que fem valdre els productes de proximitat donant un merescut reconeixement al sector productiu”.

L’edil va continuar la seua intervenció explicant que el projecte s’ha gestat des de fa més d’un any i que té quatre objectius principals:

· Posar en marxa un pla d’accions amb una visió compartida i consensuada entre els actors, que contribuïsca al posicionament de la destinació mitjançant l’excel·lència gastronòmica.

· Impulsar el reconeixement de la gastronomia local com a patrimoni cultural: potenciar la identitat culinària, els productes locals i la gastronomia pròpia de la destinació, fomentant l’orgull gastronòmic local.

· Incentivar la recuperació, manteniment i reivindicar el patrimoni gastronòmic: la recuperació de races o varietats autòctones, receptes tradicionals, i paisatges productius, estimulant la creació i desenvolupament de productes i experiències de turisme gastronòmic associats al potencial endogen de la destinació.

· Fomentar la connexió entre productors, cuiners, comerços, consumidors, etc.

Per la seua banda, Manuel Alonso ha explicat que “hui adquirim un compromís i una responsabilitat que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament”.

Sobre Tasta Gandia, Alonso ha incidit que es tracta d’un projecte basat en l’excel·lència “de tots, per a tots i per a tots” “Soc aquí per liderar aquest projecte i aportar el meu cor a la iniciativa per fer valdre el millor rebost del món: tenim el mar, l’horta i la muntanya. Ho tenim tot.

“El xef va incidir que es posaran en marxa una sèrie d’accions que a través de la divulgació i la formació permetran asseure la marca. Tots ens formarem internament i externament parell poder millorar i aportar una carta de presentació al visitant perquè cada client es convertisca en un ambaixador.

Finalment, Jose Manuel Navarro ha explicat que “per a nosaltres és un plaer incorporar-nos al projecte, un projecte que va en la línia de la feina que duem a terme durant els últims anys per professionalitzar el sector i fomentar l’orgull per la nostra ciutat i gastronomia”.

Navarro ha explicat que actualment són 23 els establiments que ja s’han adherit a la iniciativa i que aquells que ho desitgen hauran de complir amb una sèrie de requisits.

“Volem que moltes més empreses i restauradors se sumen. Estem ultimant la sol·licitud d’adhesió perquè aquells que se sumen complisquen amb paràmetres d’excel·lència i que vulguen treballar els productes del nostre entorn”.

Finalment el representant de DestíSafor, ha informat que són molts els restauradors que ja s’han interessat pel funcionament del projecte i es va mostrar esperançat amb l’èxit futur de la iniciativa.

Articles relacionats