23.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

“Tasta Gandia” l’esdeveniment gastronòmic festiu de Gandia

– La Fira Gastronòmica “Tasta Gandia” complementarà el 48 Concurs Internacional Fideuà de Gandia

– Els dies 9, 10 i 11 de juny, al Moll dels Borja, els restaurants integrats en DestíSafor protagonitzaran demostracions i degustacions que permetran posicionar a Gandia com un destí d’excel·lència gastronòmica.

–  Hi haurà showcookings de fideuà i tastos de vins i vermuts a un preu de 10 €. Qui vulga degustar-ho s’haurà d’inscriure al web de Visit Gandia.

El 48 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia tornarà enguany al Moll dels Borja. La present edició tornarà a comptar amb 30 concursants nacionals i internacionals, a més de diverses escoles de cuina i un jurat compost per xefs de reconegut prestigi.

D’altra banda, enguany està prevista la celebració de la Fira Gastronòmica “Tasta Gandia” que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juny, on els restaurants integrats en DestíSafor, l’associació que aglutina als professionals de l’hostaleria, protagonitzaran demostracions en directe i degustacions que permetran posicionar a Gandia com un destí d’excel·lència gastronòmica. Així ho han anunciat en roda de premsa el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, i el president de Destí Safor, José Manuel Navarro.

“La gastronomia és cada vegada més essencial a l’hora de decidir el destí com a complement d’un dia de sol i platja i és el producte turístic per excel·lència de qualsevol lloc que es preste”, ha expressat el regidor.

«Els professionals de diferents sectors que estaran presents a aquesta fira han treballat de valent per tal de fer valdre el nostre producte estrella a Gandia», ha afegit Mascarell.

Hi haurà un total de sis zones: una de showcookings, una de concerts, la barra de begudes, la zona de tastos, la d’animació infantil i la zona Tasta Gandia, amb presència de: El TeleroAlquimia, Vins i Més, La cuina de KarlosStreet Food by Chema Soler i l’Associació de Pastissers de Gandia.

“La finalitat de la fira és donar visibilitat a la gastronomia de la ciutat i els productes de proximitat així com als empresaris que hi ha a Gandia”, ha manifestat Navarro.

Pel que respecta als estands, estaran presents un total de 13, que són: Casa Tere; dos d’ACG Fideuà; Tecnohostel TPVObwius Wine; dos de Comavi; Roders Gin; Campomar; QuesosMiel y Mermeladas; Cafés Climent; Carns Fuster i Helados Llorens y Baena.

“La gent haurà d’inscriure’s al web de Visit Gandia tant als showcookings com als tastos de vins i vermuts. Estaran asseguts a una taula i després ho podran degustar. Ambdós tindran un preu de 10 € perquè s’ha de fer valdre el producte presentat, i a més en el cas dels vins les bodegues regalaran botelles”, ha conclòs el president de Destí Safor.

Els visitants també podran gaudir de “L’Esmorzar Popular”, tastes de vins, vermut i gintònic, o les tapes que elaboraran els diferents representats hostalers.

Divendres 9 la fira començarà a les 19 hores amb un showcooking a càrrec del Restaurant Chef Amadeo i acabarà amb un concert de La Sede a les 23.00 h. Dissabte, des de les 10.00 h, la jornada començarà amb “l’Esmorzar Popular”, hi haurà tres showcookings, diferents tastos i per a finalitzar, el concert “Festa Spotify Gandia” a partir de les 23 hores.

Diumenge, en horari de matí, a les 10.00 h de nou “l’Esmorzar Popular”, un showcooking a càrrec de Pepe Cotaina i per a finalitzar l’esdeveniment, la tasta de Vermut amb Bodegues Xaló.

Articles relacionats