19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

SweetMind es proclama campió dels Innovation Days de la UPV

– L’equip SweetMind es proclama campió dels Innovation Days de la UPV i se situa entre els deu finalistes en la competició europea

L’equip SweetMind, format per Luis Vidal Solano, Rocio Catalán Flores, Elisa Ramírez Candela, María Gómez Mahiques, i Pablo Urquijo Martínez, estudiants de 4t curs d’Enginyeria Biomèdica de la UPV; és el guanyador de la segona edició dels Innovation Days de la UPV, amb una app dirigida als xiquets/as amb diabetis tipus A.

Així mateix, el grup d’estudiants va arribar fins a la final europea, quedant entre els deu finalistes, on van competir al costat de la resta de guanyadors de les altres 32 seus d’Innovation Days, entre elles la Universitat de la Sorbona de París, la d’Uppsala a Suècia, Coïmbra (la guanyadora amb ‘MyCare’) de Portugal, Trinity College de Dublín, la de Colònia a Alemanya o la Universitat de Barcelona entre altres.

La trobada de la UPV va aconseguir els 153 inscrits, 85 dones i 68 homes, aconseguint el rècord de persones inscrites a escala europea; i veient-se representades 14 nacionalitats, entre elles: Espanya, Alemanya, Bangladesh, la Xina, Colòmbia, l’Equador, França, Alemanya, Itàlia, el Marroc, Moldàvia, el Pakistan, Palestina, Panamà i Romania.

Els Innovation Days(iDays) són una competició a nivell europeu organitzada per l’EIT Health, que se celebra en 35 universitats i centres d’innovació de tota Europa, i l’objectiu de la qual és motivar als estudiants universitaris cap a l’emprenedoria en el sector de la salut. En aquesta nova edició, a nivell de Comunitat Valenciana, es van presentar 38 titulacions diferents; el 90% de la UPV, encara que també de la UV, la Catòlica de València, *VIU, *UMH, entre altres.

Es tracta de la segona edició, en modalitat en línia, a través d’una plataforma digital que ludifica el procés de desenvolupament de projectes. En aquesta nova convocatòria, s’han desenvolupat solucions a reptes reals del sector de la salut a Europa, tant en l’àmbit “medtech” com “eHealth“, desenvolupament de solucions tecnològiques que milloren la salut i el benestar de les persones, com per exemple el problema de la soledat en ancians, salut i infància. També es va posar l’accent en solucions a l’impacte del canvi climàtic en la salut.

El segon premi dels iDays de la UPV va recaure en Aldana, un assistent virtual domèstic dirigit als ancians que viuen solos. El tercer premi va anar a parar a SensHome, un sistema de monitoratge de persones dependents. El premi de l’audiència va ser per a SafeWatch, un sistema per a ajudar en el dia a dia de les persones que viuen soles. I, també, va haver-hi un reconeixement del jurat al projecte MentAPP, una app ludificada dirigida a persones amb malalties mentals.

Els deu projectes van finalitzar totes les fases del hackathon i, a més, tots els participants van tindre accés a mentors i a experts que els van ajudar en el procés de validació de les seues idees.

En la final europea, els components de SweetMind de la UPV van presentar el projecte i van respondre a les preguntes del jurat que va estar format per investigadors, Clínics i responsables d’EIT Health; despertant l’interés i la curiositat d’aquest, portant-los a realitzar múltiples preguntes.

Ara, a l’equip se li obrin moltes oportunitats per a desenvolupar el projecte tan dins de l’ecosistema StartUPV a través d’IDEASUPV, de qui rebran tot el suport i assessorament necessari; com també a través de la xarxa Alumne d’EIT Health de la qual passen a formar part.

Innovation Days UPV ha sigut organitzat per EIT Health, Institut ITACA UPV, IDEASUPV i el Vicerectorat d’Estudiants i Emprenedoria. Compta amb el patrocini de Dextromedica i MySphera, i la col·laboració de Quibim i Exponentia, al costat de Generalitat Valenciana, a*traves de les conselleries d’Innovació i d’Economia Sostenible, Ajuntament de València, Ajuntament de Gandia, CiberCV, entre altres.

L’organitzador de l’Innovation Days UPV, José Millet, ha mostrat la seua satisfacció per haver posat en marxa aquesta 2a edició a la Comunitat Valenciana de la qual ha destacat “el gran potencial dels equips, la gran multidisciplinarietat dels participants, i sobretot haver contribuït al fet que s’adonen del que són capaços de fer, talent col·lectiu a dolls que han de creure més en les seues possibilitats, que són infinites en el sector salut i benestar. Un sector amb molt de futur i que ens concerneix a tots”. Millet ha aprofitat per a felicitar a tots els equips per la seua gran faena i al guanyador per alçar-se entre els deu equips finalistes en la competició d’Europa.

Articles relacionats