14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

SUMEM reivindica la igualtat d’oportunitats i salaris entre homes i dones en la celebració del #8M

La desigualtat en el mercat laboral entre homes i dones continua sent, lamentablement, una realitat. Per aquest motiu, des de SUMEM han aprofitat el Dia Internacional de la Dona per a recordar la necessitat d’implantar polítiques d’igualtat en les empreses.

Des de l’associació ha assenyalat que defensem la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i també la igualtat en els salaris i la contractació. I és que, segons les últimes dades del SEPE i el portal de la informació de la Generalitat Valenciana, a la Safor, no sols hi ha més dones en atur, sinó que a més, ocupen menys càrrecs directius, i copen els contractes a temps parcial i fixos discontinus”.

Així, els contractes en les empreses de la Safor en càrrecs de direcció i gerència s’han realitzat en 2020 a 26 dones enfront de 52 homes. La bretxa en la contractació de càrrecs directius a la Safor, segons el SEPE, és d’un 33,33%.

Quant al sou, segons l’Institut Nacional d’Estadística, a Espanya, en 2018, el sou mitjà de la dona se situava en els 21.011,89 euros a l’any enfront dels 26.738,19 euros dels homes.

A més, en 2020, segons les mateixes fonts, s’han realitzat 24.710 contractes a dones enfront dels 35.473 homes.
I quant a la tipologia de contractes, el SEPE de 2020 constata que els homes aconsegueixen més contractes indefinits (4.079) que les dones (2.350). L’atur a la Safor afecta a 6.490 dones enfront de 5.560 homes

Des de SUMEM han manifestat que “defensem que es reconega a la dona a nivell salarial però també en relació amb els assoliments que aconseguisca. I per descomptat, que homes i dones tinguen les mateixes oportunitats d’ocupar llocs directius i liderar equips dins de les empreses”.

Una altra dada a tindre en compte és que la crisi de la covid-19 també ha perjudicat en major mesura a les dones. Segons l’última Enquesta de Població Activa (EPA), 18.700 dones van perdre la seua ocupació en el quart trimestre de 2020 en la Comunitat Valenciana.

Han finalitzat amb “però a més, durant la pandèmia i especialment en els mesos de confinament, les dones no sols han fet treball remunerat sinó que a més han hagut d’ocupar-se dels xiquets i de les tasques domèstiques. Per part seua, les treballadores de la llar que formen part de l’economia submergida no han pogut rebre ajudes públiques”.

Articles relacionats