13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

SUMEM: Associació Comarcal de dones empresàries, professionals i directives

• És la primera associació d’índole empresarial constituïda a la comarca únicament per dones
• La Junta Directiva està formada per 5 dones que provenen de diversos sectors i que representen diversos rangs professionals.
• Pilar Reina és la presidenta de la Junta, Pilar Millet la vicepresidenta, Begoña del Prado, secretària, Amparo Almiñana, tresorera i Eva Balbastre, vocal.

La recentment constituïda Associació de Dones Empresàries, Professionals i Directives de la Safor, SUMEM, ha presentat en roda de premsa a la Junta Directiva i els objectius de l’entitat.

SUMEM és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu la promoció i defensa dels valors humans, socials i professionals de la dona en la seua condició d’empresària, professional i directiva.

Entre les accions a desenvolupar, SUMEM pretén apoderar a la dona sent un referent per a ella (xiquetes i dones), visibilitzar a la dona en el mercat laboral en particular, i la societat en general en igualtat de condicions als homes; fomentar la formació, assistència social, professional i la promoció de la dona empresària, professional i emprenedora; potenciar l’esperit corporatiu estimulant la col·laboració entre les associades; actuar com a portaveu davant les administracions i organismes dels problemes i aspiracions de les seues representades amb vista a les finalitats de l’associació; organitzar cursos, seminaris, conferències, i congressos que fomenten l’estudi de temes econòmic-socials i de producció que siguen d’interés per a les associades. Entre els objectius també es troba establir sinergies de col·laboració amb entitats oficials i privades, nacionals o estrangeres que perseguisquen les mateixes finalitats que l’associació, realitzar trobades de treball -networking- per a intercanviar experiències, coneixements i contactes, així com establir convenis de subministraments i serveis entre associacions i tercers.

Un altre dels objectius imminents que persegueix SUMEM és pertànyer a associacions que ajuden a promocionar, i fomentar l’objecte de l’entitat. En aquest sentit, ja s’han iniciat els tràmits per a formar part de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, FAES.
A mitjà o llarg termini, des de SUMEM es contempla impulsar una Càtedra per al desenvolupament directiu de les dones.

JUNTA DIRECTIVA DE SUMEM

La Junta Directiva està formada per la presidenta, Pilar Reina, llicenciada en Dret i gerent de l’empresa familiar, Dièsel Injecció. La vicepresidenta és Pilar Millet, advocada, professional liberal. Begoña del Prado, llicenciada en Ciències de la Informació, periodista de professió liberal és secretària de Sumem. Amparo Almiñana, llicenciada en Empresarials, consellera delegada de l’empresa familiar Peisa, és tresorera de l’associació. Per part seua, Eva Balbastre, vocal de SUMEM, és diplomada en Graduat Social i directora d’Asepeyo a Gandia.

SUMEM I EL DIA DE LA DONA

L’associació s’ha presentat precisament en la setmana del 8 de març, Dia de la Dona, i en aquest sentit, SUMEM reivindica polítiques d’igualtat de gènere en l’àmbit empresarial, així com dur a terme accions enfocades al compliment dels Objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides des d’una perspectiva de gènere, perquè la igualtat i l’apoderament de les dones i xiquetes siga una realitat.

Podrà ser membre de l’associació qualsevol persona física o jurídica que exercisca una funció professional, empresarial o directiva, major d’edat. Totes les persones interessades a formar part de l’associació, home o dona, podrà sol·licitar informació en sumem.asociacion@gmail.com.

La Junta Directiva de Sumem ha presentat l’associació a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha destacat la iniciativa i ha animat a l’entitat a desenvolupar la seua labor de visibilitzar a la dona empresària, professional i directiva.

Articles relacionats