25.8 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

Sona Baixet Fest torna a Gandia amb un projecte turístic-cultural per a tota la família

• La 6a edició del festival tindrà lloc el 4 i 5 d’abril a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i al Teatre del Raval de Gandia

• És una iniciativa de LaCasaCalba que compta amb la col·laboració del departament de Cultura l’Ajuntament de Gandia per a oferir una oferta cultural a totes les famílies.

• A banda de les actuacions musicals, amb artistes com Dani Miquel, la Chica Charcos and The Katiuskas BandGuida SellarésUal·la, La POP. Petita Orquestra Peitonarie… el festival es completa amb tallers d’art, ioga i experimentació musical. No hi faltarà tampoc la màgia, els jocs populars i la minidisc, conduïda pel mític locutor de Radio3Juan de Pablos.

• Les entrades ja estan a la venda a www.sonabaixet.com. Com a oferta promocional, s’ha previst el llançament dels primers 300 abonaments a un preu especial de 12 €, fins al pròxim 4 de març.

SB CARTELLSona Baixet Fest s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa a l’Ajuntament de Gandia, entitat que col·labora amb LaCasaCalba per a organitzar aquest festival pensat per a les totes famílies. Enguany la cita serà el dissabte 4 i diumenge 5 d’abril i un any més, se centra a oferir una alternativa lúdica de qualitat per a les famílies, consolidant-se com una oferta turística i cultural de la ciutat, una aposta pensada per als membres més menuts de la casa però sense oblidar al públic adult.

En aquesta línia el regidor delegat de Cultura, Nahuel González ha declarat que ‘es tracta d’un festival que pot atraure a gent de fora, i d’ací, per a vindre a Gandia i passar el cap de setmana amb la família. Gràcies al Sona Baixet Fest Gandia es converteix durant dos dies en capital cultural de la programació musical, teatral i d’oci infantil. Genera turisme i valors positius, perquè la ciutat s’impregnarà de l’esperit infantil’. Per la seua banda Isabel Cogollos, coordinadora de LaCasaCalba, ha convidat a tothom a participar del Sona Baixet ‘tenim preparades activitats per a totes les edats, per a gaudir en família i participar d’elles, des d’actuacions musicals fins a tallers artístics, de circ, d’experimentació sonora, ioga en família, màgia, minidisc, teatre, cinema i fins i tot un espai nadó condicionat per al descans dels més menuts, un lloc on poder alletar-los tranquil·lament al mateix temps que descansar entre les activitats del matí i de la vesprada’.

Sona Baixet Fest engloba distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música en un entorn familiar on el públic objectiu són els xiquets per als quals s’ofereix una proposta de qualitat per a gaudir-la en família en un entorn privilegiat com és el jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. No obstant això, els adults sense fills també són benvinguts – explica Isabel Cogollos – ja que programem actuacions per al seu gaudi com la proposta del músic experimental Dr. Truna, l’actuació dels catalans Ual·la o la minidisc que serà el fil conductor del festival a càrrec del mític locutor de Radio 3, Juan de Pablos, acompanyat d’El Triangulista, alter ego de Francesc Burgos, ànima mater de LaCasaCalba.

Programació 2020

Enguany el festival acull, el dissabte 4 d’abril a l’escenari principal, les actuacions de La Chica Charcos and The Katiuskas Band (Albacete), divertida banda que dona la volta a les cançons creant música infantil, respectuosa per als infants i amb un toc una mica macarra; Guida Sellarés (Catalunya), deixebla de Carles Belda, és una artista original i una mica tastaolletes que farà vibrar el seu acordió diatònic amb el qual compon la seua música; Ual·la (Catalunya), binomi artístic format per Modesto Lai i Alba Rubió que executen les seues cançons simplement amb una taula, elements molt senzills com pilotes, bosses de plàstic, llapis o gots i les seues veus. I, diumenge 5 d’abril, per l’escenari del festival passaran La POP, Petita Orquestra Peiotaire (País Valencià) que tornen a la càrrega amb l’espectacle Els Garcia & Cia. La família s’amplia, on escenifiquen les cançons incloses al disc Vol 2., una nova col·lecció on evidencien de nou, el potencial de la tradició musical d’ací i del més enllà. Clourà les actuacions de l’escenari principal Dani Miquel (País Valencià) qui ens presentarà el seu darrer projecte La Mare Carabassera i per això estarà acompanyat de Guida Sellarés (Catalunya), Gemma Palà (Illes Balears) i Rafa Solves i Josep Alcover (País Valencià). Han unit sinergies i convergies amb la música per donar a conéixer els diferents parlars de la nostra estimada llengua.

La diversió explora altres arts escèniques al Sona Baixet Fest com la màgia, que no pot faltar en un festival com aquest. Enguany el Mag Wendo (País Valencià) serà l’encarregat de fascinar menuts i grans amb les seues insospitades i desbaratades il·lusions. Al Sona Baixet Fest també hi ha espai per al cinema, amb projeccions de cinema en super 8 a càrrec de l’experimentador sonor Dr. Truna (País Valencià).

I al Teatre del Raval la companyia valenciana l’Horta Teatre posarà en escena Liliput, muntatge per a tots els públics que es converteix en una experiència creativa viva on el públic participa, emfatitzant valors com l’actitud responsable cap al medi ambient. Novament, l’Escola del Teatre Serrano, sota la direcció de Ruth Palonés, realitzarà una cercavila d’anada i tornada des de la Casa de Cultura al Teatre del Raval acompanyats del tabal i dolçaina.

Els tallers també són una part important en el Sona Baixet Fest: taller de circ a càrrec de la companyia valenciana de cric Circolio; taller de música amb els saforencs La Cris i Cento Carbó, tallers d’art on la creadora Pepa Castillo acompanya els més menuts a expressar-se artísticament, taller de música amb ciència a càrrec del laboratori d’experimentació Pulsión Lab de Gandia; taller de ioga en família amb gent de la Safor com Natalia de Ancos i José Olivares, i un espai nadó dissenyat per Núria Cardona on els més menuts podran jugar, descansar entre actuacions i les mares alletar els bebés de manera còmoda i tranquil·la.

Venda d’entrades

Les entrades per al festival ja estan a la venda, a través de la web www.sonabaixet.com. Es pot comprar l’abonament per als dos dies de festival per 14 € o les entrades per dies solts a 10 € cada dia. ‘Com a oferta promocional – explica Cogollos – hem previst el llançament dels primers 300 abonaments a un preu especial de 12 €. Aquesta oferta està ja activa fins al pròxim 4 de març. Sens dubte una bona oportunitat que cal aprofitar’.

info: www.sonabaixet.com

Organitzen:
LaCasaCalba – Ajuntament de Gandia

Col·laboren:
Conselleria d’Educació, Cultura i Esport GVA, Sempre Teua, Institut Valencià de Cultura, Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana, Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, Urbalab Gandia, Teatre del Raval Gandia.

Articles relacionats