10.3 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

S’inicien les obres del nou dipòsit pluvial del Clot de la Mota a la plataja de Gandia

Hui comencen les obres del nou dipòsit pluvial del parc del Clot de la Mota a Gandia que comptarà amb un pressupost de 8 milions d’euros i que serà executat de forma conjunta per l’empresa Actuacions Ambientals Integrals I i l’Ajuntament de Gandia durant vint-i-quatre mesos.

Al llarg dels últims anys, s’ha avançat molt i millorat els sistemes pluvials i de claveguera a la ciutat. Tanmateix, quan es produeixen pluges intenses continuen sorgint problemes d’estancament de l’aigua, acumulant-se als carrers i especialment a la zona de la platja, que acaba sent la més castigada, ocasionant problemes i danys materials, inundant carreteres, locals, garatges, etc.

Es tracta d’una zona que sofreix inundacions a causa del pendent del terreny, el reduït tamany dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i el mar, el que dificulta l’eixida natural de l’aigua de pluja, entre altres aspectes, provocant inconvenients al sector hostaler, hoteler i comercial.

El propòsit del nou dipòsit pluvial del Clot de la Mota és reduir aquests punts d’inundacions de la zona del Grau i Platja, millorant així el drenatge de les aigües. Es tracta d’una obra que no es veu, però que resulta fonamental per evitar les inundacions. Amb aquesta actuació es consolida l’aposta directa per la zona de la platja que suposa un gran generador d’economia i treball.

El projecte contempla la construcció d’un dels majors tancs de tota la província de València. Tindrà una capacitat d’11.000 metros cúbics (l’equivalent al volum d’aigua de tres piscines olímpiques i mitja) pel que pràcticament doblarà l’anterior dipòsit construït que tenia 6.000 metros cúbics de capacitat.

La iniciativa també abordarà una actuació integral en la superfície de la plaça amb el fi d’integrar-la i convertir-la en una zona on els veïns i visitants puguen gaudir d’una plaça d’aigua de 7.000 metres quadrats, fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos al costat de la plaça de l’aigua, a més de zones d’ombra, instal·lació d’enllumenat, mobiliari i una zona d’equipament juvenil.

Per a l’inici de les obres s’ha realitzat una valoració de les afeccions previstes sent necessari el tall del tràfic en el Carrer Armada Espanyola.

Els episodis de pluges torrencials seran cada vegada més freqüents a causa del canvi climàtic i amb aquesta intervenció Gandia estarà més preparada per a superar amb èxit aquests episodis.

Amb l’obra es millora també la vida dels veïns i turistes i es continua millorant els espais comuns per al gaudi de les persones.

Articles relacionats