31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Simula una estafa de càrrecs indeguts per tal que la seua entitat financera li reingressara els diners

• La Policia Nacional deté a una dona després de simular haver sigut víctima d’una estafa

• Va denunciar haver patit càrrecs fraudulents en el seu compte bancari, quan realment procedien de serveis contractats per ella

• El fet de denunciar ser víctima d’un delicte sabent de la seua falsedat comporta una responsabilitat penal

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia a una dona de 44 anys, veïna de la localitat, com a presumpta autora d’un delicte de simulació de delicte, després que, pel que sembla, denunciara falsament haver sigut víctima d’una estafa.

La dona hauria denunciat que al llarg de quasi dos anys li havien realitzat 22 càrrecs fraudulents en el seu compte bancari, ascendint l’estafat a prop de 1100 euros, procedents de pàgines web, alhora que manifestava no haver realitzat cap compra en línia, ni utilitzat cap servei telemàtic de pagament.

Les investigacions dutes a terme pel Grup de Delictes Econòmics de Gandia han pogut determinar que realment la denunciant hauria donat la seua autorització per a poder utilitzar aqueixos productes pels quals li van cobrar.

Els agents van esbrinar que presumptament aquesta dona hauria simulat ser víctima d’una estafa a fi que la seua entitat financera li reingressara els diners.

Per tot això, els investigadors van detindre a la dona com a presumpta autora d’un delicte de simulació de delicte. L’arrestada, sense antecedents policials, ha sigut posada en llibertat una vegada sentida en declaració, no sense abans ser advertida de la seua obligació legal de comparéixer davant l’autoritat judicial quan fora requerida.

Des de la Policia Nacional es recorda que el fet de denunciar ser víctima d’un delicte sabent de la seua falsedat, o augmentar la quantia del valor que realment s’ha patit, comporta una responsabilitat penal.

Articles relacionats