26.3 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Simat reivindica el Dia contra l’Assetjament Escolar

 

El passat divendres 30 d’abril, la Regidoria d’Educació va realitzar diferents activitats per reivindicar el Dia contra l’Assetjament Escolar, que es va celebrar el passat diumenge 2 de maig.

Els alumnes de cinqué i sisé de primària del CEIP Valldigna van acudir a la Casa de la Cultura per presenciar una xarrada a càrrec de l’Associació Valenciana Contra l’Assetjament Escolar (AVALCAE). En ella, l’alumnat va poder conéixer com el mal ús de les noves tecnologies pot comportar alguns problemes com el cyberbullying, ja que «tot allò que es publica a les xarxes socials pot arribar a més gent». Per això, van destacar la importància de l’empatia davant aquest tipus de casos.

A més, alguns d’ells van gravar un vídeo, que es va publicar a les xarxes socials, i en què van parlar sobre l’assetjament i les activitats que realitzen a l’escola davant aquest tipus de situacions.

A la vesprada, AVALCAE va realitzar una xarrada destinada a pares i educadors, on es van tractar alguns temes com els avantatges i inconvenients de les TIC, com navegar de manera segura a través d’internet o la utilització de les tecnologies en l’entorn laboral i educatiu. A més, es posaren alguns exemples relacionats amb el sexting i van destacar que “el mòbil s’ha convertit en la malaltia del segle XXI entre els més joves” i, per això, tot i que “cal ensenyar els més menuts a utilitzar les noves tecnologies, cal fer-ho amb precaució”.

Per altra banda, els membres de l’associació van donar algunes pautes per distingir un agressor i van destacar que «cal ser més empàtics i donar més importància al saber ser i estar des de les escoles».

A l’acte van acudir l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, i la regidora d’Educació, Lucía Bataller.

Concurs de dibuix per fer front al tabac

D’altra banda la Regidoria de Sanitat de Simat de la Valldigna ha organitzat el concurs “Com seria el món sense tabac” amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el pròxim 31 de maig.

cartell tabacD’aquesta manera, els participants podran depositar els seus dibuixos a l’Ajuntament o enviar-los al Whatsapp del Consistori (618 06 98 35) abans del 21 de maig.

Tots els dibuixos seran exposats a la Casa de la Cultura del municipi del 24 al 31 de maig per poder-se votar tant a l’exposició com a través de les xarxes socials. Els tres més votats obtindran en premi.

El regidor de Sanitat, Jose Gregori, ha destacat que “amb aquest concurs pretenem mostrar als més menuts les conseqüències negatives que suposa el consum de tabac, que cada vegada està més present entre els joves”.

Articles relacionats