10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Simat ja té data per a la celebració de la “Trobada de Pilota del Mediterrani”

 

– La Trobada de Pilota del Mediterrani se celebrarà a Simat entre el 8 i 10 d’octubre

La Confederació Internacional de Pilota a Mà i l’Ajuntament de Simat de la Valldigna han arribat a un acord perquè la Trobada de Pilota del Mediterrani 2021, si les circumstàncies ho permeten, se celebre del 8 al 10 d’octubre a les portes del Monestir de la Valldigna i, concretament, al carrer Convent.

A més, durant aquests dies hi haurà diferents conferències i col·loquis amb l’objectiu d’aprofundir en aquest esport, en les quals participaran alguns especialistes italians, catalans, valencians, bascos o portuguesos, entre d’altres.

Així, durant el matí, es realitzaran jornades formatives, en què es tractaran les diferents modalitats que existeixen als espais geogràfics, la seua vinculació amb la identitat cultural i el seu paper vertebrador i, a la vesprada, es disputarà la Copa Llatina en les modalitats oficials One WallJuego Internacional i Llargues, tant femenines com masculines.

A més, es firmarà «La Carta de Simat» amb l’objectiu del fet que les diferents institucions treballen per recuperar el joc de la pilota com a eix vertebrador cultural dels pobles mediterranis.

L’alcalde de la Confederació Internacional de Pilota a Mà, Alberto Soldado, ha assenyalat que «pretenem fer valdre la vertebració dels pobles vinculats amb este esport» i, a més, ha agraït «la predisposició del consistori per a portar a terme este projecte».

Per la seua banda, l’alcalde de Simat de la Valldigna, ha manifestat «l’entusiasme per esta trobada, ja que el nostre municipi té una gran història amb el Joc de la Pilota i volem recuperar-la».

Articles relacionats