22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Barceló es regira i demana el lliurament immediat de la llista de vacunats que diu José Juan Zaplana  diputat del PP

– Barceló exigeix al diputat José Juan Zaplana que entregue en les Corts l’escrit que assegura tindre amb dades privades de persones vacunades i explique la seua procedència

– La consellera ha explicat que “la circulació de dades personals de qualsevol ciutadà suposa una vulneració del dret de privacitat”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha exigit al diputat del PP José Juan Zaplana que entregue a la Mesa de les Corts la relació de persones vacunades que assegura tindre en el seu poder perquè aquesta, al seu torn, li l’entregue a la Conselleria. Segons ha assegurat aquest dimecres en les Corts Valencianes el parlamentari, aquesta relació conté, entre altres dades, el número de SIP de les persones suposadament vacunades de manera irregular.

A través d’un escrit registrat en les Corts, a més de demanar el llistat anunciat pel diputat popular, se sol·licita a aquest que “acompanye escrit informant de l’origen i procedència” d’aquesta llista i que, “a través de la Mesa, es faça lliurament de la mateixa a la Conselleria en llaures a la defensa de les dades protegides de les persones i el seu possible ús il·lícit”. La Conselleria, en funció de les dades que li siguen entregats, valorarà la possibilitat d’obrir “la corresponent investigació”.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que “la circulació de dades personals de qualsevol ciutadà suposa una vulneració del dret de privacitat”, per la qual cosa se li ha sol·licitat tant el lliurament de l’escrit com una explicació de com l’ha obtingut.

Per a Ana Barceló, exhibir dades privades de persones “pot ser delictiu”. En aquest cas, i tractant-se d’un diputat de les Corts Valencianes, “crec que és especialment greu no haver-lo posat immediatament en coneixement de les autoritats”, ha assenyalat.

Articles relacionats