Simat i Palmera reben ajudes per a difondre el Dret Civil valencià

Un total de 28 municipis valencianses beneficiaran de les ajudes de la Conselleria de Transparencia, que dirigeix Manuel Acaraz (a la imatge), per al foment i la recuperació del Dret Civil valencià, dotades amb un total de 46.427 euros. Dels municipis beneficiaris només dos són saforencs, Simat i Palmera, que rebran cadascun uns dos mil euros. 
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquest dijous la resolució de 2018 de les subvencions destinades a la difusió de l’Estatut d’Autonomia i la recuperació i divulgació del dret foral civil valencià.
Les ajudes van destinades a les mancomunitats de municipis i als ajuntaments de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és difondre entre la ciutadania el coneixement de l’Estatut d’Autonomia i de les institucions vinculades al model valencià d’autogovern, detalla la Generalitat en un comunicat.
Des de Transparència destaquen que aquesta convocatòria adquireix un especial significat l’any en què es commemora el 600 aniversari de la creació de la Generalitat Valenciana.
També constitueix un instrument perquè els ajuntaments i les mancomunitats de la Comunitat puguen plantejar la realització d’actuacions encaminades, amb caràcter preferent, a recordar i difondre el valor de l’aniversari, a més d’efectuar un balanç de la consolidació del sistema d’autogovern.

Et Pot Interessar