12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

S’ha activat per al divendres l’alerta taronja per pluges molt fortes a la Safor

 

– Aemet activa a partir de la pròxima mitjanit l’alerta taronja per precipitacions que poden superar els 100 l/m²

– La previsió per a demà divendres anuncia pluges, tempestes i una baixada de temperatures, segons Aemet.

La Safor canviara del “Veroño” a la tardor en 12 hores, així es pot resumir el brusc gir que el temps a la Safor, segons la previsió elaborada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que anuncia tempestes, pluges localment fortes i una important baixada de temperatures especialment en el litoral sud, on demà divendres es podrien recollir més de 100 litres per metre quadrat i fins i tot arribar a més de 40 l/m² en tot just una hora.

De moment,  ja s’ha activat l’alerta taronja per pluges molt fortes en la costa sud de València, així com a la comarca de la Marina, on també s’esperen fortíssimes precipitacions que poden acumular més de 40 litres per metre quadrat en una hora i més de 80 en tot just dotze hores. La situació d’emergència s’activa aquesta pròxima mitjanit i es prolongarà fins a la mitjanit del divendres al dissabte, encara que el pitjor s’espera fins a les huit de la vesprada del divendres. 

El canvi de temps que s’aveïna no sols portarà pluges molt fortes i tempestes, sinó que també implicarà una important baixada de temperatures que desplomarà els termòmetres i deixarà màximes que a penes superaran els 20 graus. El motiu és l’entrada d’aire fred en capes mitjanes i altes de l’atmosfera que provocarà un important i generalitzat descens del termòmetre.

Articles relacionats