SETANTA POEMES OPTEN A DECORAR LES MARQUESINES DEL BUS URBÀ DE GANDIA

Els regidors de Gestió Responsable del Territori i Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Xavier Ródenas i Joan Muñoz, respectivament, han expressat la seua satisfacció per la resposta de la ciutadania a la campanya “Urbanet i Poesia”, que es va encetar el mes de març passat i que va finalitzar el 10 d’abril.
Aprofitant que l’Ajuntament de Gandia està refent itineraris de l’Urbanet, reubicant parades, instal•lant noves marquesines i substituint nous vinils informatius (molt deteriorats, amb 9 anys d’antiguitat), tots dos departament i de forma transversal van tindre la idea d’aprofitar aquests elements urbans, un espai d’ús diari i integrat a la ciutat, per convertir-les també en aparador cultural, concretament del nostre patrimoni literari. Així, en el termini màxim d’un mes es decoraran les marquesines amb fragments poètics d’autors en la nostra llengua triats per la ciutadania.

Des de que s’iniciara la campanya de participació, s’han enviat més de 70 poemes a l’adreça electrònica que es va habilitar: urbanetipoesia@gandia.org. La intenció és que, almenys, el 50 per cent dels textos foren d’autors saforencs, però s’ha superat l’objectiu, ja que el 80% són autors locals, des d’Ausiàs March fins a l’actualitat, amb noms com Josep Piera, Maria Josep Escrivà, Joan Climent o Teresa Pasqual, entre d’altres. Fins i tot la gent ha presentat els seus propis poemes. “Ens ompli d’orgull, sobretot perquè la majoria de poetes són saforencs, el que diu molt del bagatge i la importància dels nostres rapsodes que ens omplin de bellesa les paraules i els moments”, ha destacat Ròdenas.
Ara, un jurat format per un representant de Saforíssims, Societat Literària i els dos regidors triaran 15 fragments per a les marquesines de L’Urbanet. “La resta es reservaran per a successives campanyes, ja que la iniciativa s’estendrà a altres espais i elements urbans de la ciutat, com ara parcs, passos de vianants, etc…”, ha anunciat Muñoz.
Des del Govern també s’ha anunciat que en pròximes edicions s’obrirà l’opció a altres textos de les diferents llengües de l’Estat, “per tal que la gent conega que la nostra cultura és oberta, abraça les altres i donada la condició de ciutat turística”, ha afegit Ródenas.

Et Pot Interessar