Comença a rodar el festival Cortoons amb multitud d’activitats complementàries

La XIV edició del Festival de Curtmetratges Cortoons, la tercera amb seu a Gandia, ha començat a rodar este dijous al Teatre Serrano de Gandia amb 75 obres a concurs seleccionades entre les 1.335 peticions de 82 països per participar, el rècord del festival.

El public pot triar en tres dies entre 75 projeccions. Competixen 11 curts en la categoria curtmetratges Espanyols, 14 en la categoria curtmetratges d’1 a 4 minuts de durada, 18 en la categoria curtmetratges de 4 a 20 minuts de durada, 8 curts en la categoria curtmetratges valencians, i 24 en la categoria de curtmetratges d’Escoles d’animació.

La present edició aborda l’estat de l’animació valenciana, espanyola i universal, i compta amb professionals de primer nivell mundial. A més, recull les millors animacions dels anys 40 (Warner, Tom i Jerry, gat Silvestre, Betty Boop, etc.) a més de comptar amb seminaris i taules rodones que oferix el Campus de Gandia de la UPV. D’altra banda, els participants han coincidit a destacar que aquest any es projectarà en estrena mundial el llargmetratge ‘Animal Crackers’, de producció valenciana i nord-americana, una projecció que tindrà lloc el diumenge 29 d’abril a les 18.20 hores.

Amb el festival col·labora, a més de l’ajuntament i l’Institut Valencià de Cultura, el Campus de la UPV, que alberga en els seus espais les taules rodones i seminaris impartits per especialistes de l’animació a més dels alumnes que col·laboren com a voluntaris i fins i tot amb el professorat que ha format part del jurat.

Cortoons és un festival de curtmetratges que promou a escala internacional productes d’animació de qualitat, i crea així un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències entre els nous artistes i els professionals del sector».

Entre les diferents activitats programades hi ha la projecció Loving Vincent o Animal Crackers, la Màster class d’Enrique Gato, la projecció de Tadeo Jones o la marató de Lego pel·lícules.

Et Pot Interessar