28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Set víctimes de la repressió franquista ja descansen al cementeri municipal de Tavernes

Les restes dels cossos identificats en la Fossa 112 ja han sigut entregades als seus familiars en el cementeri de Paterna. Després d’anys de lluita, per fi, les famílies poden descansar, tancar les ferides i soterrar dignament els éssers estimats.

Entre les víctimes de la repressió franquista s’ha pogut identificar a set veïns de Tavernes: l’alcalde republicà Vicente Gómez Marí, Vicente Carbó Torres, Juan Bautista Solanes González, Eduardo Sancho Sifres, Felipe Sala Escrihuela, José Peiró Calabuig i José Duato Ferrer.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Memòria Històrica, Noèlia Alberola, han assistit a l’acte juntament amb la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la presidenta de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112, Carmen Gómez.

Sergi González: “Per a les famílies és un dia ple d’emocions perquè es tanca satisfactòriament un llarg procés per a recuperar la memòria històrica i preservar la dignitat dels represaliats. El compromís del consistori sempre ha estat ferm en aquesta lluita, i ens ompli d’alegria que els veïns identificats puguen descansar a Tavernes”.

Noèlia Alberola: “La lluita incansable i l’esforç de les famílies ha tingut un final feliç i, per fi, poden donar en el seu poble una sepultura digna als seus familiars. Des de l’Ajuntament els hem donat tot el suport perquè mereixien tancar totes les ferides”.

El dissabte es va celebrar l’acte de recepció dels cossos identificats al cementeri municipal.

Articles relacionats