12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

S’esperen uns 2000 participants a la XXVII edició de la Cursa del Raval – Memorial Vicent Mañó

· La prova es disputarà el pròxim 6 de desembre. Les proves infantils començaran a les 9.45 hores i una vegada finalitzades les curses dels més menuts tindrà lloc la cursa d’Espurna per posteriorment, a partir de les 11.30 hores, donar l’eixida a la prova dels adults

· La inscripció es pot realitzar a la web www.somesport.com o el mateix dia de la cursa al col·legi Sant Francesc de Borja. El preu és de 7 € per als adults i 3 € per als més menuts

Ja està tot preparat per a la XXVII edició de la Cursa del Raval – Memorial Vicent Mañó que tindrà lloc el pròxim divendres. Una prova popular totalment consolidada i arrelada en el calendari de curses de la ciutat i la comarca. Un any més, l’Associació de Veïns de Raval, al costat de l’Ajuntament de Gandia organitzen aquesta prova esportiva que és la més antiga que se celebra a la ciutat.

La prova ha estat presentada en roda de premsa per la presidenta de la Junta de Districte de Raval, Amparo Victoria; la regidora delegada d’Esports, Lydia Morant; i Toni Orengo i Paco Perelló, en representació de l’Associació de Veïns de la barriada.

Lydia Morant, ha destacat que es tracta d’una 10 K homologada per la Federació i que atrau molts corredors de fora de la ciutat i ha convidat a la ciutadania en general a què acudisca al recorregut per animar els atletes de totes les categories que participaran en la prova. “És important reconéixer que es tracta d’una de les poques proves que també compta amb una categoria com la de la Fundació Espurna”.

Toni Orengo, ha agraït al consistori, empreses i entitats, la col·laboració que presten per fer possible la iniciativa esportiva i ha destacat la importància de la figura de Vicent Mañó. “Som la cursa més antiga de Gandia i una de les característiques que més ens enorgulleix són els gairebé 1.000 xiquets que participen en les diferents categories” “Intentem reinventar-nos tots els anys i aportar molta animació durant el recorregut”Orengo també ha informat que des de l’organització s’ha preparat “una sorpresa al parc Ausiàs March” per als participants que serà revelada el dia de la cursa.

Per la seua banda, Paco Perelló ha recordat que aquest any es manté el sentit del recorregut que es va introduir l’any passat donat el bon resultat que va tindre la passada edició de manera que l’eixida serà des del carrer Pellers en direcció a l’avinguda de Raval.

Sobre les categories, Perelló ha explicat que s’han preparat recorreguts per a les categories infantil, aleví, benjamí, pre benjamí, “piponets”, a més de la prova reina, totes elles en categoria femenina i masculina. També es realitzarà la prova Fundació Espurna.

Amparo Victoria, presidenta de la Junta de Districte de Raval, ha volgut agrair a l’Associació de Veïns tot “el treball i col·laboració desinteressada que realitzen per la ciutat. Són ja 27 edicions i això demostra l’èxit de la carrera”. També va voler agrair de manera anticipada tot el treball que realitzarà la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i els més de 150 voluntaris de barri perquè la cursa popular siga un èxit.

Les proves infantils començaran a les 9.45 hores i una vegada finalitzades les curses dels més menuts tindrà lloc la cursa d’Espurna per posteriorment, a partir de les 11.30 hores, donar l’eixida a la prova dels adults. El circuit de 10.050 quilòmetres, recorrerà al Raval, Centre Històric, parc de l’Est i el polígon Benieto.

La prova ja compta amb un total de 1.300 inscrits i els interessats a participar encara poden fer la inscripció al web www.somesport.com o el mateix dia de la cursa al col·legi Sant Francesc de Borja. El preu per a les persones que no s’hagen inscrit encara és de 7 € per als adults i 3 € per als més menuts.

Pel que fa a la recollida de dorsals, Perelló ha informat que els participants podran retirar els dorsals a partir de demà dijous de 18,00 a 21.00 hores a la botiga Forum Sport i per a les categories menors en Arlequín, totes dues al centre comercial Myo Gandia.

Dijous i en els mateixos emplaçaments, la recollida serà de 18,00 a 21.00 hores i el dia de la prova, el lliurament tindrà lloc de 09,00 a 11.00 hores al col·legi Sant Francesc de Borja.

El servei de dutxes per als participants s’ha establit al pavelló de Raval.

Articles relacionats