10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El servei de mediació hipotecària de Gandia ha atés 436 persones en només mig any

El regidor de Responsabilitat Social de Gandia, Nahuel González, ha fet balanç del funcionament del servei d’assessorament sobre les clàusules sòl que presta de forma gratuïta des de el mes de febrer passat l’Oficina Municipal de Mediació Hipotecària, conjuntament amb el Col·legi d’Advocats de València. Gandia és una de les poques ciutats valencianes que ofereix el servei. L’objectiu és donar resposta a la gran demanda de ciutadania que requereix d’un assessorament previ a la reclamació directa al propi banc. Utilitzem tots els recursos disponibles d’atenció: Les cites de mediació hipotecària del Col·legi d’Advocats, el de mediació de l’Ajuntament i les pròpies del Departament de Benestar Social. Tot i la situació dramàtica, pensem que la resposta al servei està sent un èxit”.   

Així, des del 2 de febrer fins al 20 de juliol d’enguany, l’oficina ha realitzat 436 atencions, de les quals 312 s’han seguit de forma directa per l’Ajuntament i 124 han estat derivades al Col·legi d’Advocats (conveni Diputació de València i Ajuntament).  

Dels 312 assessoraments municipals sobre préstecs hipotecaris, s’hi ha detectat 88 casos de clàusules sòl o abusives que tenen dret al retorn dels diners per part de 8 entitats bancàries diferents de Gandia. El que suposa un 39,29% dels casos. A aquesta quantitat caldria sumar les sol·licituds que s’han derivat al col·legi d’advocats i el resultat de les quals  encara no s’ha comunicat a l’Ajuntament.

“El govern local està al costat de les persones, dels seus drets bàsics. Els bancs ja han estat rescatats amb els nostres diners. Ara els correspon retornar-nos-ho amb una funció social com és ajudar a les famílies afectades  i fer cas a la justícia”, ha declarat González.

Articles relacionats