La Festa Estellés tanca el cicle Literatura a la Plaça de Benifairó

Benifairó de la Valldigna ha celebrat al llarg de l’estiu la quarta edició de la Literatura a la Plaça. Un festival de literatura, que en l’edició d’enguany ha combregat a la plaça a autors com: Toni Mollà, Pep Bataller, Isabel Canet, Encarna Sant-Celoni, Lourdes Boïgues, Lídia Santa Creu, Irene Verdú, Maria Martínez, Vicenta Llorca, i els escriptors i alhora editors Mercè Climent i Juli Capilla.

L’últim acte, que tindrà lloc aquest divendres a partir de les 20:00h, la Festa Estellés, estarà protagonitzada per la presentació dels dos volums de «Gandia Capital Literària. Antologia de Textos Actuals de la Safor-Valldigna», a càrrec dels citats Mercè Climent i Juli Capilla, de l’editorial Lletra Impresa. Participaran autors inclosos en l’antologia, els quals llegiran fragments de la seua obra. En aquesta edició de la Festa Estellés, als 25 anys de la mort del poeta, en compte de centrar l’acte en l’obra del poeta de Burjassot, es realitzarà presentació d’aquests volums com a mostra de l’herència que han deixat a la comarca els escriptors de la generació d’Estellés, i d’ell en particular.

En acabar l’acte hi haurà un sopar popular, i després, a les 22:30h l’actuació de Jazzmàtics, grup de jazz que versiona cançons en valencià d’autors tan diversos com Raimon o la Gossa Sorda.

Des de l’equip de govern benifaironer destaquen que «la Literatura a la Plaça ha tornat a ser tot un èxit, des de la qual es creen iniciatives que es desenvolupen durant l’hivern. La interacció entre el públic assistent i els autors ha sigut remarcable, en algunes de les sessions ha sigut bastant intensa i amb uns continguts i arguments que han convertit la plaça en un espai de pensament crític públic.»

Degut a la predicció de pluja, els actes es realitzaran a l’Auditori Municipal.

Et Pot Interessar