18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Sergio Blasco podrà eludir la presó si diposita una fiança de 80.000 euros

El Jutjat d’Instrucció número 6 de València ha ordenat presó eludible amb el pagament d’una fiança de 80.000 euros per a Sergio Blasco, exgerent de l’Hospital General i nebot de Rafael Blasco, exconseller de Solidaritat empresonat pel cas Cooperació, en relació amb una trama que falsejava contractes sanitaris.

Sergio Blasco, el seu germà i altres set persones més van ser detingudes este dijous per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) en una causa oberta per delictes de malversació, prevaricació, falsedat, blanqueig, frau i suborn. Després de passar la nit en Prefectura, este divendres han sigut posats a disposició judicial.

Durant la compareixença, que s’ha celebrat passades les 10.00 hores en una de les sales de la Ciutat de la Justícia, Fiscalia Anticorrupció ha demanat presó eludible amb fiança de 180.000 euros per a Sergio Blasco, així com la mateixa mesura però amb una fiança sense concretar per a Francisco José Escandell, administrador de diverses empreses com Cyomed o Mantenimientos Paesvi; Miguel Sanfélix, administrador de les empreses Out-Log i Kanbanlog; i per a Ana Clares, accionista de Corporació Sociosanitària del Mediterrani.

El jutge, després d’estudiar les peticions, ha acordat fixar 80.000 euros perquè Sergio Blasco evite la presó provisional, i la llibertat baix fiança de 35.000 euros per a dos dels empresaris arrestats. Els altres cinc investigats han quedat en llibertat amb mesures cautelars, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Esta causa partix de la denúncia interposada per EUPV en 2014 i firmada per l’exparlamentària en les Corts i actual eurodiputada Marina Albiol en la qual s’al·ludia a una presumpta trama de corrupció d’adjudicacions sanitàries a empreses privades per valor d’uns 29 milions d’euros.

Entre elles, en la denúncia s’al·ludia al fet que les empreses Out-Log, Mantenimientos Integrales Turia, Cyomed Levante SL i Connectall Systems SL van rebre nombroses adjudicacions públiques de la Conselleria de Sanitat, el Consorci Hospital General Universitari i la Diputació de València des de 2001 i fins el 2012, per manteniment i neteja i posteriorment per qüestions més especialitzades.

Segons va denunciar EUPV, un dels administradors d’eixes empreses era Francisco José Escandell Vila, qui tenia una altra firma denominada Corporació Sociosanitària del Mediterrani SL que, d’acord amb les dades del Registre Mercantil, va ser venuda el 14 de maig de 2012 a Francisco José Blasco Perepérez, germà de Sergio Blasco.

A partir d’ací, la formació d’esquerres realitzava una sèrie de connexions amb diverses empreses vinculades al negoci sociosanitari i localitzades en Alzira, com que Francisco José Blasco figurava com a administrador de Solana Cantal Gros, on un germà de l’exconseller Blasco era apoderat i Gisela Blasco Perepérez, exedil de Gandia, va ser administradora única i, pel que sembla, al febrer de 2007 va adjudicar l’assistència telefònica del municipi a una empresa relacionada amb el cas Cooperació.

La relació arribava fins a Sanygestión 2012 SL, on apareixia Francesc Manel Blasco Tello, nebot de Sergio Blasco i que va fer un treball universitari de caràcter acadèmic precisament sobre l’empresa Out-Log SL.

El muntant de les adjudicacions ascendia a 29,4 milions d’euros, els principals, de 18,8 i 10,5 milions de Sanitat a Out-Log, amb dates 2010 i 2007, per a la gestió del servici públic mitjançant concessió, en el primer cas, de la logística del Departament de Salut València La Fe, en l’antic i nou centre, i el servici integral de logística per a l’Hospital General i l’àrea d’influència.

Articles relacionats