10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El Govern autoritza a les comunitats autònomes a convocar oposicions per a mestres

El Ministre d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo (a la imatge) ha confirmat que el Govern presentarà el dia 31 de març, al costat dels Pressupostos Generals de l’Estat, un decret llei que permetrà a les comunitats autònomes convocar “oposicions per a mestres”.

Ha reiterat, a més, el compromís de l’executiu de rebaixar la taxa d’interinitat en les plantilles de docents. “L’objectiu del Govern és acabar amb alguna cosa molt negatiu que són els interins i rebaixar en tres anys la xifra del 20 al 8%”, ha explicat Méndez de Vigo en una entrevista en ‘Los Desayunos de TVE’ arreplegada per Europa Press.

Per al titular d’Educació, la reducció del nombre d’interins “és un objectiu ambiciós” i “demostra molt a les clares la voluntat (del Govern) de fer eixe pacte social i polític”. Precisament, ha assegurat que les negociacions per a aconseguir un acord en Educació “van bé”. Així mateix, ha recordat que el dilluns intervindrà en la Comissió General d’Autonomies del Senat “amb tots els consellers de comunitats autònomes i se’n va seguir treballant”.

Pel que fa a la vaga general del passat 9 de març, ha insistit que “no hi havia cap motiu per a la convocatòria” i ha afegit que “va ser una burxada enorme, irrellevant, que no va tindre pràcticament seguiment i prova la maduresa de la comunitat educativa”. En la seua opinió, “és un bon símptoma per a aconseguir el pacte”.

El titular de la cartera d’educació s’ha referit també al pagament de les beques, i ha destacat que s’haja tancat esta setmana el pagament a la quantitat variable de les ajudes a l’estudi “amb antelació a les dates de l’any passat”, una cosa que, segons ha destacat, “és complicat”.

D’altra banda, el ministre s’ha referit a les negociacions amb la baronessa Carmen Thyssen per a la renovació del contracte de cessió de la seua col·lecció al Museu Thyssen. “La baronessa ha dit que som molt simpàtics i també nosaltres hem dit que ella és molt simpàtica i anem a arribar a un acord, perquè creiem que és una bona cosa i anem a veure si ens entenem”, ha dit el Ministre.

Sobre l’IVA cultural ha recordat el compromís de l’Executiu amb Ciutadans per a rebaixar l’impost als espectacles en viu en els pròxims pressupostos.

Articles relacionats