27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Sergio Bolo Savall guanya el IX Concurs de Pebrera Farcida d’Oliva

  • El segon premi ha sigut per a Eva Boscá, i el tercer ha recaigut en Javier Estrugo Vicens

  • La celebració del World Paella Day es trasllada a dijous que ve, 21 de setembre, ateses les previsions de pluja previstes per al dimecres.

guanyador

Sergio Bolo Savall ha sigut el guanyador de la novena edició del Concurs de Pebrera Farcida d’Oliva, celebrat dissabte passat en el Mercat Municipal, organitzat pel Departament de Turisme. En l’edició més nombrosa dels últims anys, un total de 21 participants han presentat enguany els seus plats amb un qualitat, presentació i nivell culinari molt alt.

El segon premi ha sigut per a Eva Boscá, mentre que el tercer premi ha sigut per a la pebrera cuinada per Javier Estrugo. Els participants, amb una elevada participació masculina, han presentat el plat típic oliver amb els seus ingredients tradicionals de pebrera, arròs, tonyina negra, fesol de careta, garrofó i tomaca.

L’alcaldessa, Yolanda Pastor, ha destacat l’immillorable ambient que es va viure el dissabte en la prèvia del concurs, i en l’acte de lliurament de premis. Tal com ha comentat, “hem gaudit al voltant d’un plat molt nostre, una recepta que no es pot cuinar sense afecte i en la qual es congrega tota la riquesa cultural, familiar i patrimonial d’Oliva”.

Per la seua part, Salvador Llopis, Cota, regidor delegat de Turisme d’Oliva, ha volgut agrair a tots els participants, veïns i veïnes i, en general a tots els enamorats de la nostra gastronomia la seua participació i implicació en el concurs, i en general en tota la Setmana Gastronòmica que s’està organitzant des del Departament de Turisme. A més, ha subratllat la gran quantitat de turistes que han visitat el Mercat Municipal amb motiu d’aquest concurs, com “un dels millors aparadors per a posar en valor un plat tan nostre com és la pebrera farcida” i ha convidat a visitar els establiments hostalers i “gaudir dels millors arrossos en aquesta Setmana de l’Arròs”.

El guanyador ha obtingut com a premi un cap de setmana per a dues persones, en pensió completa, a l’hotel Font Salada, a més del trofeu realitzat expressament per Meraki Art; un lot de productes d’Oliva Turisme (carro + davantal + cullera + paleta i manyopla) i un lot de productes d’Arròs Tartana Albufera.

La guanyadora del segon premi ha rebut un sopar per a dues persones en el Bar Evaristo d’Oliva, i els lots de productes. El tercer premi s’ha emportat tots dos lots. Tots els participants en el concurs han rebut un lot de productes de Turisme com a agraïment a la seua participació.

Aquesta edició el jurat ha estat format per Juan Carlos Galbis, mestre arrosser i ponent de la conferència sobre l’arròs que s’ha realitzat en el passeig; el vicepresident de l’Associació de Gastronomia d’Oliva GastrOliva, Alejandro García; Santi Hernández, crític gastronòmic i autor del blog Rec&Rec; David Cotaina, propietari de M’Encanta Oliva, i Raúl Magraner, xef del Restaurant Bon Aire (El Palmar). Tots ells han sigut els encarregats de seleccionar les millors receptes de pebrera farcida d’Oliva d’enguany.

La Mostra Gastronòmica contínua amb la celebració del World Paella Day que es trasllada a dijous que ve, 21 de setembre, ateses les previsions de pluja previstes per al dimecres, i la Setmana de l’Arròs que s’està celebrant en 11 establiments d’Oliva.

Articles relacionats