15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Seleccionat el compositor que participarà en el Programa de Residència de Composició Musical Rodamúsic 2021 de Potries

El procés de selecció per al Programa de Residència de Composició Musical Rodamúsic 2021 – I edició, de Potries (València), es tanca amb 91 compositors inscrits d’arran del món (Espanya, Malàisia, USA, Alemanya, Anglaterra, Mèxic, Xina, Turquia, Israel, Austràlia, Cambodja, Itàlia, Argentina, Letònia, Japó, Corea, Sud-àfrica, etc.).

I totes elles, amb un projecte de composició inspirat per un denominador comú: Potries, on s’aposta amb fermesa per la cultura com a motor de desenvolupament local.

Les compositores i compositors que s’han inscrit no sols han posat en el seu mapa a Potries, sinó que han investigat els seus elements patrimonials tangibles i intangibles. Propostes de composició relacionades amb la Ruta de l’Aigua, Porrat de Sant Blai, La Cassoleria Àngel Dominguez., són elements d’inspiració per a crear composicions musicals.

El compositor Jinwook Jung, nascut a Seül (Corea del Sud), encara que resident a Bèlgica, ha sigut la persona seleccionada en aquesta I edició. Realitzarà una residència artística a Potries, on treballarà en la seua obra, i la seua composició resultant serà interpretada pel duo Xuqr2 (Ricard Capellino i Ausiàs Garrigós) en el Cicle de Concerts del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, en la Mostra Sonora de Sueca i la seua estrena oficial a Potries #MusicFest.

Aquesta iniciativa diversifica i amplia l’activitat del Potries #MusicFest aportant així un vessant creatiu i de col·laboració artística, amb un impacte que va més enllà de qualsevol frontera.

Des de la direcció del projecte han assenyalat que “Ens hem adonat que aquest projecte no sols està relacionat amb la música: Parlem d’eixir de les grans ciutats promotores de grans projectes, per a descobrir xicotets llocs que posseeixen un atractiu que els mateixos vilatans desconeixen; parlem de la relació entre la música i el turisme sostenible; parlem de convivència i intercanvi generacional i cultural, en definitiva, parlem d’un projecte de cultural i desenvolupament sostenible a escala local amb un impacte internacional”.

Al cap i a la fi, aquesta és la nostra definició de RODAMÚSIC: que la roda de la música servisca d’intercanvi i retroalimentació musical entre persones de punts geogràfics distants i diferents, i emplaçant tot això en un punt del nostre món rural, anomenat Potries“. Finalitza amb “moltíssimes gràcies a les 91 persones per participar en aquesta magnífica experiència. Ens ha fet molt feliços, i encara que en el 2021 només participarà una persona, segur que és l’inici d’un projecte amb molt de futur. El programa de residència de composició musical RODAMÚSIC ha vingut per a quedar-se“.

La dotació del premi és de  600 €, més allotjament (http://lacambracasarural.com), desplaçament i dietes

Articles relacionats