15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

La Conselleria de Sanitat dota a l’Atenció Primària amb 5.600 ordinadors nous més

  • La mesura compleix els criteris de renovació tecnològica i el ferm compromís de Salut amb l’Atenció Primària
  • El nou equipament adquirit per a centres sanitaris del Ministeri de Sanitat en els últims dos anys és de més de 10.000
  • La mesura compleix els criteris de renovació tecnològica i el ferm compromís de Salut amb l’Atenció Primària
  • El nou equipament adquirit per a centres sanitaris del Ministeri de Sanitat en els últims dos anys és de més de 10.000

La distribució dels 5.600 ordinadors nous als centres d’Atenció Primària per part del Ministeri de Sanitat Universal i Salut Pública compleix ambdós criteris tècnics de renovació tecnològica com l’estratègia de prioritzar l’Atenció Primària.

L’objectiu és que els nous equips informàtics facilitin el treball que estan duent a terme els professionals dels centres sanitaris de la Comunitat Valenciana durant la pandèmia. En particular, es tracta d’optimitzar l’accessibilitat als sistemes d’informació perquè el procés de consulta i edició de la història clínica siga més àgil i es puga dur a terme des de qualsevol punt on els ciutadans requereixin assistència sanitària.

La distribució i instal·lació de l’equipament ha començat aquesta segona quinzena de gener i s’espera que la distribució d’aquests ordinadors d’última generació es realitza progressivament a un ritme aproximat de 500 setmanals.

Per províncies, els ordinadors es distribuiran de la següent manera: 995 en centres sanitaris de Castelló, 2.534 de València i altres 2.071 de la província d’Alacant.

Més de 30.000 llocs de treball de TI

El Ministeri de Sanitat Universal renova l’equipament dels llocs de treball, tant de personal mèdic com d’infermeria, no només dels centres d’atenció primària, sinó també d’hospitals i centres de salut pública per millorar la capacitat de treball i connexió.

En els últims dos anys, hi ha més de 10.000 nous equipaments adquirits per a centres sanitaris del Ministeri de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquests ordinadors formen part dels sistemes d’informació del Ministeri de Sanitat Universal i Salut Pública, que disposa d’una xarxa de dades corporatives que integra els nostres hospitals aguts i crònics, centres especialitzats i més de 950 centres de salut, centres auxiliars i unitats de suport.

D’aquesta manera, s’accedeix a tota la informació rellevant de les persones amb menys temps de resposta, i el personal professional pot conèixer immediatament l’historial sanitari i els problemes de salut de la persona que és sanitària, així com els medicaments prescrits o informes de proves de laboratori o proves d’imatge.

Articles relacionats