14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Satisfacció en els usuaris del servei de fisioteràpia a casa impulsat per l’Ajuntament de Potries

Els i les usuàries del programa de fisioteràpia a domicili per a les persones grans, impulsat per l’Ajuntament de Potries, han mostrat un alt grau de satisfacció. El programa, pioner al municipi, es perllongarà durant tres mesos, fins a finals d’any, i en són beneficiàries 7 persones amb el grau de dependència reconegut per la Generalitat Valenciana.
Aquesta iniciativa, que es realitza amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Inclusives i la Conselleria de Sanitat, té com a objectiu l’aplicació de tècniques reconegudes que curen, recuperen i adapten les persones afectades d’alguna disfunció que produeix la seua situació de dependència.

A més de la funció terapèutica té també un caràcter preventiu, i es recomana per a mantindre un nivell adequat de salut i de qualitat de vida d’aquest col·lectiu.
L’alcaldessa, Assumpta Domínguez, s’ha mostrat satisfeta per “la bona resposta de les persones beneficiàries” i ha reiterat la voluntat que el programa puga tindre continuïtat l’any vinent.

A més, la primera edil ha explicat que “per tal que aquest programa es duga a terme amb totes les garanties sanitàries, un equip de fisioterapeutes professionals han practicat un examen i una avaluació integral de les persones que podien ser-ne usuàries, amb el propòsit de fer un diagnòstic i implementar el tractament més adequat a la situació de cada persona, que també inclou recomanacions per a l’autocura”.

Potries s’ha adherit al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana (2026-2020) i a Xarxa de Municipis per la Salut, “Xarxa Salut” un programa de la Generalitat Valenciana. El plenari de Potries va ratificar la seua integració en el plenari del mes de juny. Per a la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Canet, “hem adquirit el compromís de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del municipi amb accions de promoció de la salut des de tots els àmbits i per a totes les edats.

Articles relacionats