12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Sanitat vol reduir la pressió assistencial en l’Atenció Primària signant un acord amb les farmàcies

– Ximo Puig anuncia un acord perquè les farmàcies puguen notificar a Sanitat els casos positius de les proves d’antígens

– Les oficines de farmàcia podran registrar en la base de dades de la Conselleria els casos positius a partir de test presencials

– Se sol·licitarà el consentiment de les persones per al registre de dades per part dels establiments

– Les farmàcies que ho desitgen podran adherir-se voluntàriament a aquesta iniciativa, amb la qual es busca reduir l’actual pressió assistencial en l’Atenció Primària

Conselleria farmacia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un acord perquè les farmàcies de la Comunitat Valenciana puguen notificar els casos positius de les proves COVID-19 presencials d’antígens i registrar-los en la base de dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb el consentiment de les persones a les quals se l’han realitzat les proves.

Així ho ha explicat el president després de la reunió de treball que ha mantingut en el Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual s’han abordat els detalls de l’acord que aquest departament ha aconseguit amb els col·legis oficials de farmàcia.

El responsable del Consell ha agraït la voluntat de col·laboració mostrada pels col·legis professionals en aquesta “causa comuna” de la lluita contra la pandèmia de COVID-19.

Les farmàcies que ho desitgen podran adherir-se voluntàriament a aquesta iniciativa, amb la qual es busca reduir l’actual pressió assistencial en l’Atenció Primària.

El test haurà de fer-se de manera presencial i, en el cas de ser positiu, l’establiment el comunicarà a Sanitat. El registre de dades personals per part de l’oficina de farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet al test ho desitge.

El procediment s’activarà en els pròxims dies, ja que, en l’actualitat, s’estan tancant els últims detalls tècnics de connexió de sistemes informàtics.

Articles relacionats