Sanitat trau a licitació l’enderrocament de l’antic hospital

Visita del Tio de la Porra al nou hospital.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tret a licitació les obres de demolició de l’antic hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, després de la seua publicació en la plataforma de contractació de l’Estat. 
Segons ha manifestat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la seua visita a Gandia, «el primer pas ja està donat, que és licitar l’obra. Per tant, quan els tràmits administratius ho permeten iniciarem l’enderrocament de l’antic hospital de Gandia». Està previst que comencen les obres de demolició a principis de 2019. 
Així mateix, Ana Barceló ha assenyalat que «aquest enderrocament és necessari perquè s’ha realitzat un estudi previ i s’ha vist que tècnicament la infraestructura no era viable per a la prestació d’assistència sanitària. Per tant, crearem unes noves instal·lacions en aquesta zona que ens permeten oferir als ciutadans de Gandia els millors recursos sanitaris»
Principalment, els criteris que han determinat la necessitat del seu enderrocament se centren en els sistemes estructurals de l’edificació, ja que els actuals requeririen un reforç addicional per a adaptar-los a la normativa vigent, igual que succeeix amb les instal·lacions energètiques i de climatització. Per un altre la costat, per a poder construir un nou Centre Sanitari Integrat es requeria d’una nova distribució interna del vell edifici d’ús hospitalari, ja que requeria passar d’habitacions hospitalàries a la creació de consultes i sales d’espera. 
L’antic hospital de Gandia té una superfície construïda de més de 34.000 metres quadrats, i es desenvolupa en una parcel·la de més de 8.000 metres quadrats. Per a dur a terme les obres de demolició, la Conselleria de Sanitat destina prop de 2,5 milions d’euros.

Nou Espai Sanitari Rois de Corella 

Així mateix, Ana Barceló ha assenyalat que «els veïns de Gandia comptaran amb el nou Espai Sanitari Rois de Corella, una infarestructurasanitària que englobarà un Centre de Salut Integrat i un nou centre de Salut Pública»
El Centre de Salut Integrat (CSI) atendrà a la població actualment atesa en CS Gandia-Beniopa, concentrant els recursos dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benipeixcar. A més, albergarà les Unitats de Suport d’Atenció Primària que atenen a tota la població i la Unitat de Salut Mental de l’hospital Francesc de Borja. 
El CSI tindrà un Àrea d’Atenció Primària, PAC, un Àrea de Cirurgia Menor, Unitats de Suport d’Atenció Primària (Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, Unitat de Odontopediatría i Unitat de Conductes Addictives), una Unitat de Salut Mental, Casa del Pacient i Escola de Salut. D’altra banda, comptarà amb despatxos per a les diferents Associacions de Pacients. 
Pel que fa al nou Centre de Salut Pública, substituirà a l’actual que es troba al carrer Duc Carles de Borja. La nova instal·lació disposarà d’un Àrea de Vigilància de la Salut, un Àrea de Promoció de la Salut i un Àrea de Seguretat Alimentària. 
Finalment, destacar que el nou Espai Sanitari Rois de Corella comptarà amb un aparcament per a ús del personal sanitari amb una capacitat de 150 places, i amb una zona lliure enjardinada.

Et Pot Interessar