19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Sanitat simplifica la renovació dels tractaments farmacològics crònics

– La Comunitat Valenciana simplifica la renovació dels tractaments farmacològics crònics per a estalviar als i les pacients desplaçaments i cridades al centre de salut

– Sanitat amplia de 10 a 30 dies el termini en què els i les professionals facultatius poden efectuar continuacions directes de les prescripcions

– Aquestes mesures contribueixen a millorar la revisió i adequació dels tractaments crònics

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa una bateria de mesures per a simplificar la renovació dels tractaments farmacològics de pacients crònics. D’aquesta manera, es minimitza tant el nombre de cites que la persona interessada realitza per a allargar o renovar la seua farmacoteràpia com la càrrega burocràtica que suporten els professionals d’Atenció Primària en relació amb aquest tràmit.

En concret, en breu s’amplia el termini en què els professionals facultatius puguen efectuar continuacions directes de les prescripcions; fins ara eren 10 dies, que s’estén a 30. Això significa que els tractaments crònics finalitzats podran prorrogar-se directament en els 30 dies posteriors a la data en què es van esgotar els envasos dispensats.

Una altra de les iniciatives per a evitar visites o crides escalonades al centre de salut per part dels i les pacients que han de renovar tractaments és oferir al metge de família la possibilitat de sincronitzar la data de finalització dels tractaments crònics, és a dir, que acaben tots alhora.

A més, la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris identificarà periòdicament als i les pacients amb tractaments pròxims a caducar per a activar un missatge d’alerta en la seua història clínica i que, quan el personal facultatiu accedisca a ella, decidisca si escau prolongar-los o renovar-los.

Les mesures adoptades, a més d’evitar desplaçaments o contactes innecessaris amb el centre de salut als pacients crònics, millorarà la qualitat de l’atenció prestades a les persones amb tractaments crònics.

De fet, optimitzar la gestió redunda en una atenció mèdica de la major qualitat, amb més temps per a l’anamnesi, diagnòstic, farmacoteràpia i seguiment de cada pacient.

Articles relacionats