9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Sanitat recorda les mesures d’higiene i protecció davant la festivitat de Tots els Sants

– Recorda l’ús de màscara obligatòria, distància superior a 1,5 metres, control d’aforament i itineraris de circulació diferenciats

– La Conselleria de Sanitat publica un protocol de mesures sanitàries davant el risc d’aglomeracions i contacte estret en cementeris

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat un protocol de mesures sanitàries específic per a la pròxima festivitat de Tots els Sants, en previsió de l’assistència massiva als cementeris de la Comunitat Valenciana.

Concretament, aquest protocol incideix en les mesures de protecció i higiene ja acordades pel Ple del Consell enfront de la COVID-19, com el manteniment de la distància de seguretat d’almenys 1,5 metres.

Per a això, s’estableix un control d’aforament per a assegurar que l’ocupació del cementeri no excedisca d’una persona per 2,25 Metres quadrats, inclòs al personal. De la mateixa manera, s’estableixen circuits d’entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció per a evitar contacte i aglomeracions. També es facilitarà mantindre aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

Així mateix, la Conselleria de Sanitat recorda en aquest protocol que l’ús de màscara és obligatori en tot moment, excepte en els casos ja contemplats de persones dependents, problemes de conducta derivats del seu ús o que presenten malalties que puguen agreujar-se pel seu ús.

D’altra banda, l’entitat titular o responsable de les instal·lacions ha d’assegurar que s’adopten les mesures de neteja adequades a l’espai i afluència, on prestarà especial atenció a aquells espais d’ús comú. Les papereres seran de pedal i tapa per al material rebutjat del procés de neteja.

El protocol indica la necessitat de posar a la disposició de les visites dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants amb viricida, en condicions d’ús, autoritzats i registrats, en un lloc visible i en l’entrada.

Finalment, es recorda que l’ús de condícies amb una superfície inferior a 4 metres quadrats es limita a una persona, excepte en casos de persones dependents que requeresquen ajuda. Per a espais superiors, l’ús de condícies queda limitat al 50% de la seua capacitat.

Articles relacionats