Sanitat realitza garbellats de COVID-19 al personal de centres de majors i de diversitat funcional

– Sanitat realitza garbellats de COVID-19 al personal de centres de majors i de diversitat funcional encara que no existisca brot actiu en el centre

– La finalitat és ampliar les mesures de detecció precoç del coronavirus per a reduir la taxa d’incidència en aquests centres

– El garbellat es realitza en els centres situats en departaments o municipis amb unes condicions epidemiològiques específiques

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat les mesures de detecció precoç del coronavirus entre el personal dels centres residencials de majors i centres de diversitat funcional, amb la finalitat de disminuir la taxa d’incidència del virus.

Per a això, s’estan realitzant garbellats entre els i les professionals d’aquests centres, tant públics com privats, encara que no existisca un brot actiu en aquests moments.

Segons ha manifestat la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, després de la reunió que ha mantingut amb representants de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (AERTE), «l’objectiu és detectar com més prompte millor un possible cas de coronavirus per a evitar la transmissió del virus a persones tan vulnerables com són els majors o les persones amb diversitat funcional».

Així mateix, ha afegit que «si augmentem els garbellats en els centres situats en zones amb un major risc de transmissió, podem detectar possibles asimptomàtics i evitar nous contagis».

D’aquesta manera, el garbellat es realitza en aquells centres que estiguen situats en un territori que complisca amb dues condicions epidemiològiques; d’una banda, en els departaments amb incidència acumulada de més de 500 casos per 100.000 habitants i, d’altra banda, en aquells municipis amb incidència acumulada de més 500 casos per 100.000 habitants i 10 casos acumulats en els últims 7 dies.

Així mateix, la població que es realitza la prova PCR, de manera voluntària, és el personal d’aquests centres que no presente símptomes COVID-19 o que siga contacte estret en quarantena, aquell que presente una IgG de serologia positiva en els últims tres mesos o el que tinga una PDIA negativa en els últims 14 dies.

L’objectiu de la Conselleria de Sanitat és reduir la incidència de coronavirus en els centres de persones majors i de persones amb diversitat funcional. Gràcies a aquest estudi de prevalença de COVID-19 entre els i les professionals, es pot realitzar una detecció precoç de la infecció en personal asimptomàtic amb risc elevat per la situació epidemiològica d’un territori.

Cal assenyalar l’especial vulnerabilitat de les persones que resideixen en aquests centres, perquè resulta necessari incrementar les mesures de prevenció per a evitar la transmissió del virus.

Et Pot Interessar