La Safor supera els 300 contagis per cada 100000 habitants i està en zona d’alt risc per contagi

Amb una incidència acumulada de 305,41 casos per cada 100.000 habitants i una tendència a l’alça, la Safor està situada en zona d’alt risc per contagi de Covid-19. Gandia arrossega a la totalitat de la comarca en tindre una incidència de 383 casos, i Tavernes, el tercer municipi amb més població de la Safor, també acumula 383 casos. De fet l’Ajuntament de Gandia ha ajornat  durant el pròxims deu dies totes les activitats culturals i d’oci programades.

Això significa que si s’arribara amb aquestes dades a la pròxima avaluació de la pandèmia, s’hauria d’adoptar algun tipus de noves mesures restrictives per a poder contindre la situació d’expansió que es pateix a la comarca.

Algunes de les restriccions que es podrien valorar són avançar el toc de queda; reduir el nombre de persones de les reunions socials; restriccions de bars i restaurants, amb el consegüent perjudici per als negocis d’hostaleria en plenes festes, i la prohibició total de fumar en la via pública, encara que es mantinga la distància de seguretat de dos metres.

Al conjunt de la Comunitat Valenciana la incidència acumulada es troba en 210,12 casos, molt per davall de l’acumulada a l’Àrea de la Safor, concretament la Safor té una incidència del 80% més alta que la de la Comunitat.

I encara està per veure si el pont festiu incrementa la xifra de nous contagis, com normalment ha passat després dels ponts festius.

 

Et Pot Interessar