17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Sanitat Pública anuncia la contractació de nous rastrejadors per l’augment de nous casos de coronavirus

– Ana Barceló anuncia la contractació de 85 nous rastrejadors que se sumen als 1.008 amb els quals compta la Comunitat Valenciana

– Mentre que al gener es van atendre 2.060 consultes, en l’estat d’alarma van augmentar fins a les 15.951 el mes d’abril

– El canal més utilitzat ha sigut Whatsapp, amb 12 vegades més sol·licituds de les habituals

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la contractació de 85 nous rastrejadors. Principalment personal tècnic documentalista, que se sumen als 1.008 amb els quals compta actualment la Comunitat Valenciana. Que fan el treball de seguiment de contactes en casos positius per coronavirus. En aquest sentit, ha destacat que “som la comunitat autònoma que més rastrejadors ha contractat per a aquest fi”.

Barceló ha alertat, d’altra banda, que “el nombre de nous contagis per coronavirus s’està accelerant en els últims dies. De fet, s’ha duplicat en els últims 14 dies“. Per tant, “no ens podem confiar, no hem d’oblidar-nos que aquest enemic invisible que és el coronavirus no distingeix entre familiars, amics, companys de treball o complets desconeguts. No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació“.

En la Comunitat Valenciana s’han detectat i encapsulat 48 brots de major o menor afectació, 27 d’ells en l’última setmana, amb un total de 506 casos. “Això ens permet saber que el sistema està funcionant i que, malgrat l’increment de casos, tenim capacitat per a seguir la seua traçabilitat”. En aquesta línia, Barceló ha explicat que el 45,2% està relacionat amb l’àmbit social, i les reunions familiars o amb amics suposen un 22,6%, el mateix percentatge que en els brots relacionats amb reunions associades a espais d’oci. A més, el 49% correspon a persones entre 15 i 34 anys i el 31% entre 35 i 64 anys.

“La nostra preocupació se centra, en aquests moments, en l’augment de casos com a conseqüència de la mobilitat, les reunions familiars, les terrasses i l’oci nocturn, perquè sabem que són l’origen de bona part dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes”, ha apuntat Barceló.

Articles relacionats